Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Türk-İş ile uzlaşmaya yakınız

Bakan Vedat Bilgin, ilk asgari ücret toplantısının tarihini verdi.

25 Kasım 2021 Perşembe 13:36
400 Okunma
Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Türk-İş ile uzlaşmaya yakınız

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2022 asgari ücret görüşmeleri sürüyor.

Son günlerde yapılan açıklamalarla beklentiler yönünde yeni bir düzenlemeye gidileceği vurgulanırken, bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

İLK TOPLANTI 1 ARALIK'TA

Bakan Vedat Bilgin, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirleneceğini anımsattı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısını ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 1 Aralık'ta yapacağını açıkladı.

Toplantı yüz yüze gerçekleştirilecek.

"TATMİN EDİCİ BİR SEVİYEDE OLACAK"

Bakan Bilgin, asgari ücret meselesini uzlaşıyla çözmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Asgari ücret konusunda Sayın Başkanın (Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay) tavrı çok açık; emeği koruyacak. Asgari ücret, adı üzerinde, Türkçe çok güzel tanımlanmış. Bu rakamın, toplumu tatmin edecek, toplumda adalet duygusunu pekiştirecek, onu güçlendirecek, 'burada işçiler sahipsiz değildir, devlet sosyal devlettir ve buna sahip çıkmaktadır' kanaatini yerleştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum.

"TÜRK-İŞ İLE UZLAŞMAYA YAKINIZ"

Ben de bu anlayıştayım ve Sayın Başkanla bu konuda uzlaşma içerisindeyiz."

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24