Usta sanatçı Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi! Ünlülerden veda mesajları

Gelen son dakika haberine göre; Yeşilçam'ın usta oyuncularından Cüneyt Arkın'ın hayatını kaybetmesi Türkiye'yi yasa boğdu. Sanat ve magazin dünyasının ünlü isimleri usta sanatçıya veda mesajları yayınladı.

28 Haziran 2022 Salı 11:01
1118 Okunma
Usta sanatçı Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi! Ünlülerden veda mesajları

Birçok unutulmaz filme imza atan Yeşilçam'ın ustası Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. 'Kara Murat' karakterine hayat verdiği filmler başta olmak üzere çok izlenen birçok projede yer alan, son olarak geçtiğimiz yıl 'Kuruluş: Osman' dizisinde kamera karşısına geçmişti.

Arkın, dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus'ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki oyuncu burada hayatını kaybetti.

ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

Usta sanatçının vefat ettiği hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital'da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın'ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz."

Usta sanatçı Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi Ünlülerden veda mesajları

"DÜNYA STARI OLABİLİRDİ"

Cüneyt Arkın'ın ölüm haberinin ardından CNN Türk'te açıklamalarda bulunan Orhan Gencebay, "Allah gani gani rahmet eylesin. Son zamanlarda hastaymış. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Onun çalışmaları başkaydı. Kendisiyle bir çok anılarımız var. Ben bir sanatçı olarak, dost olarak değerini anlatabilirim. İstisna biri. Çok yakışıklı biriydi. Dünya starı olabilirdi. Böyle bir teşebbüsü de vardı. Bu söylediğimiz sahneler bir tanesini söyleyeyim. Kamyon giderken kamyonun sağ tarafından aşağı inerek öbür tarafından çıkardı. Böyle bir yüreği, arzusu, işini yapabilme isteği vardı. İstisna bir sanatçımızı kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

"ÖĞRENDİĞİMDE YIKILDIM"

Oyuncu Serdar Gökhan ise "Öğrendiğimde yıkıldım. Araba kullanıyordum, kenara çektim. Hiç beklemediğim bir ölümdü. Çok üzüldüm. Hangimiz daha iyi filmler yapacak diye tatlı bir rekabet içindeydik. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Gerçekten büyük bir kayıp. Bir efsaneydi bana göre. Sahip çıkmak lazım. Bir elin beş parmağı kadar insan kaldı Yeşilçam'da. Kalanlara sahip çıkmak lazım. Bir ödül vermekle bu iş olmuyor. İlgilenmek lazım. İlgi alakadan yoksun kaldıkları zaman çöküyorlar. İnşallah bundan sonra kalanlarımıza sahip çıkarız. Cüneyt dünya tatlısı bir adamdı. Allah gani gani rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Tüm camiamıza, ailemize başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı.

"CÜNEYT BAŞKAYDI"

Yapımcı Türker İnanoğlu da, 'Hepimizin başı sağ olsun. Gece çalıştım şimdi haber aldım. Cüneyt Arkın sinemaya girdiği andan itibaren beraber çalıştığımız, dostluk yaptığımız bir arkadaşımızdı. 32 tane film çektik beraber. Çocuklarının evliliklerinde şahitliğini ben yaptım. Kendini çok yıprattı, Cüneyt setten sete koşarak. Çok üzüldüm. Ne diyeceğimi şaşırdım. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Eşine ve çocuklarına başsağlığı diliyorum. Cüneyt Arkın çok tıbdan çok iyi dereceyle mezun olmuş tıp doktoruydu. Sinema içinde kalacağını doktorluk yapmayacağını söyledi. Sinemada yürüttü hayatını. Kaderini kendi çizdi. Cerrahpaşa'dan dereceyle mezun oldu. 50'lilerden beri ben sinemanın en eskisiyim. Türk sinemasının gelmiş geçmiş bir numaralı jönüydü. Hepsiyle çalıştım. Cüneyt başkaydı. ' ifadelerine yer verdi.

Usta sanatçı Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi Ünlülerden veda mesajları

ÜNLÜ İSİMLERDEN VEDA MESAJLARI

Magazin dünyasının ünlü isimleri, Cüneyt Arkın'ın acısını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi. Merhum sanatçı Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, Instagram hesabından Arkın'ın fotoğrafını 'Ne yazacağımı bilemiyorum' diyerek paylaştı.

Armağan Çağlayan: "Güle güle Kara Murat, güle güle Mlakoçoğlu, güle güle Dünyayı Kurtaran Adam... Yattığınız yer incitmesin"

Nurgül Yeşilçay: "Canım benim. Allah rahmet eylesin! Çok üzgünüm, üzgünüz."

Celil Nalçakan: "Cüneyt Bey bence, sinemamızın en büyük jönüydü… Daima da öyle kalacak. Ailesinin ve hepimizin başı sağ olsun. Mekânı cennet olsun."

Usta sanatçı Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi Ünlülerden veda mesajları

Emre Karayel: "Bütün filmlerini izlemiş, çocukluğum onun filmleri ile geçmiş Battalgazi, Malkoçoğlu, Kara Murat ile büyümüş biri olarak çok üzüldüm. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah."

Ata Demirer: "Seni çok sevdik nurlar içinde yat Cüneyt Arkın... Pandizot kumaşı koltuklardan izledik ilk kez teyyare sinemasında yıllar yıllar önce…Sinema gibi sen de hep var olacaksın!"

Usta sanatçı Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi Ünlülerden veda mesajları

İbrahim Büyükak: "Türk Sinemasının gelmiş geçmiş en büyük aktörlerinden, çocukluk idolümüz, Malkoçoğlu'muz, Battal Gazi'miz, Cüneyt Arkın'ı kaybetmişiz. Hepimizin başı sağ olsun…"

Gökhan Keser: "Çok önemli bir değerimizi, çok büyük bir ustayı kaybetmişiz. İnanılmaz üzüldüm. Mekanı cennet olsun... Adın nesiller boyu hafızalardan silinmeyecek. Allah yakınlarına sabır versin."

'İyi ki vurmuşum' diyorum!

EMEL SAYIN'IN CÜNEYT ARKIN ANISI'İyi ki vurmuşum' diyorum!Haberi Görüntüle

Yekta Kopan: Cüneyt Arkın… Çocukluğum, Kara Murat olma hayalim, tahta kılıcım-süpürge atım, kötü adamlara “dişınnn” diye attığım hayali yumruklar… Yıllar sonra tanıştığımızda bana yumruk sallar gibi yapıp “üç numaralı bakış” atmıştı. Sevenlerine ve ailesine sabır dilerim."

SON PAYLAŞIMI OĞLUYLA

Yeşilçam anılarını sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine anlatan Cüneyt Arkın, son paylaşımını 19 Haziran Babalar Günü'nde yapmıştı.

Usta sanatçı Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi Ünlülerden veda mesajları

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Arkın 1937 yılında doğdu. Arkın, Eskişehir'in bir köyünde doğdu, yokluk içinde büyüdü. Çok çalışkandı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Doktor oldu.

1963 yılında "Artist" dergisinin düzenlediği Sinema artisti yarışmasına girdi ve birincilik aldı. Kariyerindeki dönüm noktası 1963'te askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü'nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu. Askerlik bitince, 1964'te Halit Refiğ'in "Gurbet kuşları" filmiyle sinemaya adım attı.

DHA

Anahtar Kelimeler:
Cüneyt Arkın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24