Ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri ne zaman yatacak? E-devlet 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği sorgulama

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan, çalıştıkları kurum tarafından ücretsiz izne ayrılmış kişilere devlet, başvuru yapmaları halinde günlük 39 TL nakdi destek sağlıyor. Aylık 1170 TL olarak ödenen ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri ile ilgili, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarda bulundu.

08 Mayıs 2020 Cuma 11:23
670 Okunma
Ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri ne zaman yatacak? E-devlet 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği sorgulama

Ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri ne zaman yatacak? E-devlet 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği sorgulama

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan, çalıştıkları kurum tarafından ücretsiz izne ayrılmış kişilere devlet, başvuru yapmaları halinde günlük 39 TL nakdi destek sağlıyor. Aylık 1170 TL olarak ödenen ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri ile ilgili, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarda bulundu. E Devlet üzerinden ücretsiz izin maaş desteği başvurusunu gerçekleştiren vatandaşlar arama motoru üzerinden ‘Ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri ne zaman yatacak? E-Devlet 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği sorgulama’ araştırmalarını gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili Bakan Selçuk’un açıklamalarına ve detaylara haberimizin içerisinde yer verdik…

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ve çalıştıkları kurum tarafından ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalmış kişilere devlet, 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği sağlıyor. Bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar, 'Ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri ne zaman yatacak? E-devlet 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği sorgulama' gibi araştırmalar gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarda bulunmuştu. Peki, Ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri ne zaman yatacak, tarih belli oldu mu? E-devlet 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği sorgulama…

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK? E DEVLET İLE SORGULAMA

E Devlet ücretsiz izin maaş desteği başvuruları üç ay boyunca aylık 1170 TL olarak ödenecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, maaşların yatacağı tarih konusunda bilgi verirken, bu kapsamda, ücretsiz izin maaş desteği başvuru işlemleri gündeme geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Nakdi Ücret Desteği'ne başvuru sisteminin açıldığını belirterek, işverenlerin ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin bildirimlerini SGK'nin https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı'nı seçerek yapabileceklerini ifade etti.Bildirimlerin ücretsiz izin verilen her ay için ayrı ayrı olmak üzere, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 3'üne kadar yapılacağını bildiren Selçuk, çalışanların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmadığını vurguladı.

ÖDEMELER NE ZAMAN?

15 Mart 2020'den sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara da Nakdi Ücret Desteği verileceğini bildiren Selçuk, bu işçilerin daha önce yapmış oldukları işsizlik ödeneği başvurusu dışında herhangi bir başvuru yapmasına gerek bulunmadığını kaydetti.

Nakdi Ücret Desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağına ilişkin Selçuk, "Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğimizden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize yönelik bir uygulamamız." değerlendirmesinde bulundu.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24