Son dakika... Putin kısmi seferberlik ilan etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, kısmi seferberlik ilan etti. 'Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek' diyen Putin Batı'yı Rusya'yı yok etmek istemekle suçladı.

21 Eylül 2022 Çarşamba 09:35
1228 Okunma
Son dakika... Putin kısmi seferberlik ilan etti.

Dünyanın gözü kulağı 24 Şubat'tan beri Ukrayna'dan gelen haberlerde. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den Dünya gündemine birinci sıradan giren açıklamalar geldi.

Putin, ulusa sesleniş konuşmasında kısmi seferberlik ilan etti. Kısmi seferberliğin bugünden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

'Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek' diyen Putin Batı'yı Rusya'yı yok etmek istemekle suçladı.

Putin, 'Kısmi seferberlikten bahsediyoruz, yani şu anda yedekte bulunan vatandaşlar zorunlu askerliğe tabi olacak' dedi.

'Batı'ya söylüyorum, kullanacak çok silahımız var, bu bir blöf değil' diyen Rus lider Ukrayna'nın doğusunda savaşan gönüllülerin Rus silahlı kuvvetlerinin üyeleriyle aynı statüye sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Putin'in açıklamaları doğu ve güney Ukrayna'daki Rus kontrolündeki bölgelerin Rusya'ya katılmak için referandum kararı almalarından bir gün sonra geldi. 

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 21.09.2022 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24