Son dakika: İsrail Gazze ve Lübnan'a saldırı başlattı.

Gelen bir son dakika haberine göre; İsrail ordusu Gazze'ye hava saldırısı başlattı. Hamas'ın, saldırıya hava savunma sistemleri ile karşılık verdiği bildirildi. Öte yandan İsrail ordusu Lübnan'a da bir saldırı başlattığını duyurdu.

07 Nisan 2023 Cuma 09:15
2772 Okunma
Son dakika: İsrail Gazze ve Lübnan'a saldırı başlattı.

İsrail Hava Kuvvetleri'nin Gazze Şeridi'ne hava saldırısı başlattığı öğrenildi. Hava saldırısının misilleme bir saldırı mı yoksa kapsamlı bir operasyon mu olduğu ise henüz bilinmiyor. İsrail tarafının operasyona 'Güçlü el' ismini verdiği iddia edildi.

AFP'de yer alan bilgilere göre ise bölgeden çok sayıda patlama sesi geldiği ve saldırılarda Hamas'ın birkaç eğitim tesisinin vurulduğu öğrenildi. Saldırılara Hamas'ın hava savuma sitemlei ile karşılık verdiği öğrenildi. İsrail ve Hamas arasındaki 2021'deki benzer çatışmalar, 11 günlük bir savaşa yol açmıştı. 

İSRAİL, LÜBNAN'A DA SALDIRDI

İsrail ordusu Lübnan'a saldırı başlattığını duyurdu. Lübnan da yayın yapan bir televizyon kanalı ülkenin güneyindeki Tire şehrinde patlamalar olduğunu bildirdi.

Hamas roket saldırıların, grubun lideri İsmail Haniye’nin Beyrut'a yaptığı ziyaret sırasında meydana geldiğini BBC'ye doğruladı.

Ancak bir Hamas yetkilisi BBC'ye ziyaretin önceden planlandığını ve son gelişmelerle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Füzeleri kimin fırlattığına dair herhangi bir bilgisi olmadığını da kaydetti.

Fransız Haber ajansı AFP’nin aktardığına göre Haniye, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik "vahşi saldırısı" karşısında "Filistin halkımız ve Filistinli direniş grupları boş oturmayacak" dedi.

Son dakika: İsrail Gazze ve Lübnana saldırı başlattı

NETANYAHU GÜVENLİK KABİNESİNİ TOPLADI

İsrail Başbakanı Netanyahu, durumu görüşmek üzere Perşembe günü geç saatlerde güvenlik kabinesini topladı.

Netanyahu televizyondan yayınlanan konuşmasında, "Düşmanlarımızı vuracağız ve onlar tüm Saldırı eylemlerinin bedelini ödeyecekler" dedi.

Netanyahu, tansiyonun düşürülmesi çağrısında da bulundu, ancak ekledi:

"Şiddet kullanan aşırılık yanlılarına karşı kararlı davranacağız."

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülke topraklarından "durumu istikrarsızlaştıran" her türlü askeri operasyonu kınadı.

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler barış gücü UNIFIL, durumun "son derece ciddi" olduğunu söyledi ve "itidal ve daha fazla tırmanıştan kaçınma" çağrısında bulundu.

Lübnan'ın güneyinin çoğunu kontrol eden Hizbullah, roket fırlatılmadan saatler önce Filistin halkının "ibadet edenleri ve Mescid-i Aksa'yı korumak ve düşmanı saldırılarını sürdürmekten caydırmak için" aldığı "tüm önlemleri" destekleyeceği sözünü vermişti.

NE OLMUŞTU?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara orantısız güç kullanarak iki gündür üst üste müdahale etmesi işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmıştı. Öte yandan Lübnan'dan İsrail’in kuzeyine 34 roket fırlatılmış 25’i hava savunma sistemi tarafından başarılı bir şekilde durdurulmuş, 5 roket İsrail topraklarına düşmüştü. İsrail tarafı roketlerden 4’ünün akıbetinin ise araştırıldığı aktarılmıştı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), akşam saatlerinde ise Lübnan’dan İsrail'in kuzeyindeki Metula kasabası yakınlarına çok sayıda havan mermisinin atıldığını duyurmuştu..

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24