Ramazan Bayramı’nda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı? 2020 Bayram ne zaman ve sokağa çıkma yasağı olacak mı?

24 Mayıs’ta idrak edilecek olan Ramazan Bayramı’na da sayılı günler kala sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağı şimdiden konuşulmaya başladı. Abdülkadir Selvi, 9 günlük sokağa çıkma yasağı hakkında bilgilerini paylaştı. Ramazan Bayramı ne zaman ve bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

02 Mayıs 2020 Cumartesi 12:14
1120 Okunma
Ramazan Bayramı’nda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı? 2020 Bayram ne zaman ve sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Ramazan Bayramı’nda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı? 2020 Bayram ne zaman ve sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Türkiye’de 11 Mart’ta ilk kez görülen corona virüsü (kovid-19) salgınına o günden bu yana çok önemli tedbirler alındı. Okulların tatil edilmesi, şehirlerarası giriş çıkış yasağı ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı bu tedbirler arasında en önemlileri oldu. Bu tedbirlerin ardından vaka sayıları ise hızla düşmeye başladı. 24 Mayıs’ta idrak edilecek olan Ramazan Bayramı’na da sayılı günler kala sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağı şimdiden konuşulmaya başladı. Abdülkadir Selvi, 9 günlük sokağa çıkma yasağı hakkında bilgilerini paylaştı. Ramazan Bayramı ne zaman ve bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Türkiye'de ilk kez 11 Mart'ta hayatımıza giren corona virüsü (kovid-19) salgınına karşı verilen mücadele sürüyor. Alınan önemli tedbirlerin ardından hızla düşen vaka sayısı sevindirirken, hafta sonları sokağa çıkma yasağı da uygulanmaya devam ediyor. Diyanet'in takvimine göre bu yıl 24 Mayıs'ta idrak edilecek olan Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı da konuşulmaya başladı.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı'nın 1. günü bu yıl 24 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. 23 Mayıs Cumartesi günü ise Arefe günü olacak.

BAYRAMDA 9 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Ramazan Bayramı bu yıl hafta sonuna denk geliyor. Cumartesi günü arife, Pazar günü ise bayram olması nedeniyle bu günler sokağa çıkma yasağının kapsamında olacak. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, Ramazan Bayramı'nda 9 gün sokağa çıkma yasağı ile ilgili bilgilerini paylaştı.

İşte detaylar;

Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı'nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek.

18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek. Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.