Orman Bölge Müdürü Pir: Yasaklar yangınları yüzde 70 azalttı

İstanbul Orman Bölge Müdürü Celal Pir, İstanbul’da yangınlarla mücadelede yapılan çalışmaları anlattı. İstanbul’da yılda 155 yangının çıktığına dikkat çeken Pir, bu sayının yasaklarla geçen yıl yaklaşık yüzde 70 azaldığını belirterek, "Valiliğimizin almış olduğu karardan sonra bu sayı 2021 yılında 52, geçen yıl da 42 adede düştü. Bu da adet olarak yüzde 70 oranında yangında bir azalma olduğudur. Şu ana kadar bizi üzecek bir yangınımız bu sene olmadı, inşallah da olmaz" dedi.

10 Temmuz 2023 Pazartesi 12:00
1784 Okunma
Orman Bölge Müdürü Pir: Yasaklar yangınları yüzde 70 azalttı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, ormanlık alanlardaki insan hareketliliği orman yangını riskini artırıyor. İstanbul Valiliği orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 15 Ekim’e kadar yasaklandığını duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan yeni genelgeye göre de orman yangını için risk taşıyan bölgelerde, 31 Ekim’e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Orman yangınlarının önüne geçmek için de İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, insan gücü, termal ve normal kameralı koruma sistemleri ve hava araçlarıyla 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul’daki Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesi’nde orman yangınlarıyla mücadelede nasıl çalışmalar yürütüldüğünü anlatan İstanbul Orman Bölge Müdürü Celal Pir, yangın için gerekli ekipman ve insan gücünün yeterli olduğunu, ortalama 10 dakikada yangınlara ulaştıklarını belirtti.

"YASAKLARDAN SONRA YÜZDE 70 ORANINDA YANGINDA AZALMA OLDU" 

Pir, "Yangın çıktığı anda da müdahalemizi yapıyoruz. İstanbul ili için yılda ortalama 155 adet yangın çıkıyordu. Valiliğimizin almış olduğu karardan sonra bu sayı 2021 yılında 52 adede düştü, geçen yıl da 42 adede düştü. Bu şu demektir. Adet olarak yüzde 70 oranında yangında bir azalma oldu. Bu sene şu ana kadar bizi üzecek herhangi bir yangın olmadı, inşallah da olmaz" dedi. 

ATEŞ VE ÇÖP UYARISI  

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Pir, "Halkımızın çok dikkatli olması lazım. Ormanlara girişte veya yoldan geçerken sigara veya ateş gibi şeyleri yakmaması lazım. İstanbullulardan bunu istirham ediyoruz. Piknik yaptıktan sonra da dışarıda kalan çöplerini bir poşete doldurarak, en yakın çöp sepetine atarlarsa çok memnun oluruz. Biz daha güzel bir orman varlığını bu şekilde gelecek nesillere bırakmış oluruz" ifadelerini kullandı.

DHA

Son Güncelleme: 10.07.2023 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24