Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 17.30'da toplanıyor.

15 Aralık 2021 Çarşamba 10:12
653 Okunma
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Video konferans yöntemiyle toplanacak olan Bilim Kurulu, bugün saat 17:30'da yapılacak olan toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

Bakan Koca, Türkiye'de Koronavirüs'ün Omicron varyantının 6 kişide tespit edildiğini söylemişti. Koca, İstanbul'da 1, İzmir'de ise 5 kişide Omicron varyantı tespit edildiğini belirtirken, "Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayaktan takip edilen, herhangi bir sorunu olmayan hastalar" demişti.

Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık kuruluşları yeni varyant "Omicron" hakkında araştırmalarına devam ediyor. Mevcut olarak hakkında çok şey bilmediğimiz yeni mutasyon, mevcut pandeminin ömrünü uzatacak gibi görünüyor.

Britanya'dan alarm: Omicron olağanüstü hızla yayılıyor - Diken

Hakkında pek fazla bilgi olmayan ve tüm dünya tarafından merak edilen yeni varyant Omicron, önceki mutasyonlardan daha farklı belirtiler gösterebiliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'de şu ana kadar açıklanmış sadece 6 tane Omicron vakası bulunmakta. Tahminler bugünkü Bilim Kurulu toplantısının ana konusunun Omicron, mevcut önlemler ve Omicron'a karşı alınabilecek yeni önlemler olacağı yönünde.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 15.12.2021 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24