JANDARMA’DAN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA OPERASYON

Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Eyüpsultan ilçesi ve İstanbul Havalimanında düzenlediği (6) ayrı operasyonla; yasadışı tarihi eser kaçakçılığı yapan (11) kişi yakalandı. Operasyonlarda; (1204) adet Roma, Bizans ve Osmanlı dönemi sikke, (18) adet altın ve bronz takı, (2) adet madalyon, (4) adet ok ucu, (151) adet obje, (4) adet heykel, (1) adet timsah başı ve derisi ile (37) adet Myanmar tarihine ait olan Beikthano Dönemine ait sikke ele geçirildi. Yakalanan (11) şahıs, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

17 Ağustos 2023 Perşembe 11:28
6876 Okunma
JANDARMA’DAN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA OPERASYON

JANDARMA’DAN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA OPERASYON

      Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince; şüpheli şahısların yasadışı yollarla temin ettikleri tarihi eserlere müşteri aradığı bilgisi alındı. Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takip neticesinde; şahısların tarihi eserleri Eyüpsultan ilçesinde bulunan evlerinde ve araçlarında sakladıkları tespit edildi. Söz konusu şahıslar yakın fiziki takibe alındı ve çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

       Metro Çıkışında Yakalandılar

        Yakın fiziki takibe devam eden Jandarma ekipleri, şahısları üzerlerinden çıkan çok sayıda Roma dönemine ait obje ile metro çıkışında yakaladı. 

      Satma Hazırlığındaydılar

       Jandarma ekipleri, tarihi eserleri satma hazırlığında olan şüphelilere operasyon düzenledi. Üst aramasında çok sayıda Roma ve Bizans dönemine ait obje ele geçirildi.

       Araçtan Timsah Kafası Çıktı

       Diğer bir operasyonla; takibe alınan şüphelilerden (2) kişinin özel bir araçla İstanbul Havalimanı istikametine gittiğinin fark edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Söz konusu araçta ve şahısların üzerinde yapılan aramalarda;  araçlarının çeşitli bölmelerine gizlenmiş vaziyette  çok sayıda tarihi eser bulundu. 

Ele geçirilen (1204) adet Roma, Bizans ve Osmanlı dönemi sikke, (18) adet altın ve bronz takı, (2) adet madalyon, (4) adet ok ucu, (151) adet obje, (4) adet heykel, timsah başı ve derisi ile (37) adet Myanmar/Beikthano dönemine ait sikke İstanbul Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, ele geçirilen tarihi eserlerin 2863 Sayılı yasa kapsamında orijinal Roma, Bizans, Osmanlı dönemi ile Beikhato krallığına ait eserler olduğu belirlendi.    

       Operasyonlarda yakalanan (11) şüpheli şahıs, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.08.2023 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24