İstiklal Caddesi Bombacısı Yakalandı...

BAKAN SOYLU: SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI.

14 Kasım 2022 Pazartesi 08:52
1424 Okunma
İstiklal Caddesi Bombacısı Yakalandı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bombayı bırakan kişinin gözaltına alındığı söyledi. Soylu, “Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı. Özellikle bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir şekilde ifade etmektedir. Belki şunu söylemek gerekir. Terörün yüzü acıdır. Ama bu mücadeleyi bedeli ne olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz ve özellikle bize dost gibi görünen tüm teröristleri kendi ülkesinde saklayan veya işgal ettiği alanlarda hüküm sürdüğü alanlarda teröristlere hayatiyet veren onlara kendi senatolarından resmi olarak para gönderen sözde müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü. Tekrar söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun. Ailelerinin, yakınlarının, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Bölgedeki incelemelerin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 81 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hayatını kaybedenlerin kimliğini açıklarken, 50 kişinin tedavilerinin tamamlanarak taburcu olduğunu, 31 yaralının ise tedavilerinin sürdüğünü açıkladı. RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirirken Bakan Bozdağ, 8 savcı ve 2 başsavcıvekilinin görevlendirildiğini açıkladı. Saldırının olduğu bölgede gece inceleme gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırganın gözaltına alındığını belirtirken, "Bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz" dedi.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde bombalı bir saldırı meydana geldi. Caddede büyük panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıda can kaybının 6, yaralı sayısının ise 53 olduğunu açıkladı. Saldırının olduğu bölgede açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise incelemeler sonrası yaralı sayısının 81'e yükseldiğini açıkladı.

Saldırıda yaralanan ve Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan vatandaşlar için, görevlendirilen savcılar incelemede bulundu. Saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haber ve paylaşımlara yönelik ise soruşturma başlatıldı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaralıları ziyaret etti.

OKTAY: İKİ YARALININ DURUMU KRİTİK

İstiklal'de Patlama. Çok sayıda ölü ve yaralı var! - Güney Gündemi

Ziyaret sonrası Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi çıkışında açıklamalarda bulunan Oktay, "Hastanelerdeki hastalarımızı tek tek ziyaret ettik. 81 yaralı açıklamıştık, 39'u tabucu olmuş durumda. Hastalarımızın çoğu aslıda taburcu olabilecek durumda ama her ihtimale karşı geceyi burada geçirelim diye doktorlarımızın tavsiyesi üzerine duruyorlar. İlk başta söylediğimiz iki hastamızın durumu kritik, yoğun bakımda devam ediyor. Doktorlarımız da tüm sağlık ekiplerimiz de ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Sayın Bakanımız da güvenlik boyutunu yakın takipteler. İnşallah ona ilişkin gerekli açıklamalar da yapılacaktır" dedi.

06:45 İSTİKLAL CADDESİ TRAFİĞE AÇILDI

Saat 16.20 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası 6 kişi hayatını kaybederken 2’si ağır 81 kişi yaralanmıştı. Olay sonrası polis ekipleri tarafından güvenlik amacıyla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi yaya ve araç trafiğine kapatılmıştı.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgede çalışmalarını tamamladı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından bölgede temizlik çalışması yaptı.

BANKLAR KALDIRILDI.

Son dakika: İstiklal Caddesinde bombalı saldırı... 6 kişi hayatını kaybetti, 2si ağır 81 kişi yaralandı

Belediye ekipleri tarafından İstiklâl Caddesi’ndeki banklar da sökülerek kaldırıldı. Temizlik çalışmalarının da tamamlanmasının ardından Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi yaya ve araç trafiğine açıldı.

04:00 VALİ YERLİKAYA HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

İstiklal Caddesindeki patlamada; Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar ,Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan, Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara adlı vatandaşlarımız hayatını kaybetmiştir.

03:59 TABURCU SAYISI 50 OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda yaralanan 50 kişinin tedavilerinin tamamlanarak taburcu olduğunu, 31 yaralının ise tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

03.05 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN BAŞSAĞLIĞI

"İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun."

İstiklal' bombacısının kimliği belli oldu - YENİ ASYA

22:59 SAĞLIK BAKANI KOCA: 39 YARALI TABUCU EDİLDİ

Yaralıların sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda yaralanan 39 kişinin taburcu edildiğini duyurdu.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz." dedi. 

21:20 EGM: HESAP TESPİT EDİLDİ

EGM'den yapılan açıklamada, "İstanbul/Beyoğlu'nda meydana gelen 'Patlama' olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir." ifadelerine yer verildi.

21:03 ÖMER ÇELİK: BAĞLANTILARI MUTLAKA ORTAYA ÇIKARILACAKTIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Çelik açıklamasında, "İstiklal caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden canlarımıza Allah rahmet eylesin.Yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Bu menfur eylemi yapanlar ve bağlantıları mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Türkiye’yi saldırılarla yolundan çevirmeye çalışanlar asla başaramayacaklar." ifadelerini kullandı.

20:36 FUAT OKTAY: KADIN SALDIRGAN BOMBAYI PATLATTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırının gerçekleştiği İstiklal Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamaları şöyle:

Ne yazık ki, talihsiz bir olayla karşı karşıyayız. Tüm ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Şu an itibariyle kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu bu kavşakta oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz, şu ana kadar elde edilen bilgiler çerçevesinde. Tabi ki, çalışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Tüm kamera görüntüleri inceleniyor, tanıklarla olayla ilgili görüşülüyor, gerekli değerlendirmeler yapılıyor. Netleşince basınımızla paylaşılacaktır. An itibariyle 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Allah rahmet eylesin, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. 2'si ağır olmak üzere 81 de yaralımız var. Başta Taksim İlkyardım olmak üzere yaralılarımız çeşitli hastanelerde tedavi altında. Ümit ediyoruz hepsi bir an önce sağlıklarına kavuşurlar. Emniyet birimlerimiz, savcılığımız, tüm adli birimlerimiz çalışmalarını yürütüyorlar. Olay yeri inceleme tüm hızıyla devam ediyor. Burada 8 savcımız var, yine merkezde adli tıpta 6 savcımız ilave çalışmalarını sürdürüyor. Gerektiği takdirde gerekli lojistik destek ve adli çalışmalar yapılıyor ve gerektiği ölçüde yapılacaktır. Son ana kadar olayın takipçisi olacağız.  Türkiye'de huzur ve güven hakim. Gerek sınırlarının içinde gerek ötesinde biz kararlıyız bu olayların arkasında kim varsa, sonuna kadar sınırların dışına kadar değil dünyanın öbür ucuna da gitse, diğer teröristlere nasıl ulaştıysak bunlara da ulaşacaktır ve Türkiye'ye getirilecektir. Gereği yapılacaktır, yargıya teslim edilecektir, her ne pahasına olursa olsun bunun hesabı sorulacaktır. Türkiye eski Türkiye değil, bunu herkes böyle bilsin. Kalkınma, istikrar ve güvenlik yönünde istihkarı sağlamış bir ülke. Bölgesindeki ve dünyadaki birçok olayda söz sahibi olan Türkiye'ye hiç kimse bu tür olaylarla ne mesaj verebilir, ne de yolundan döndürebilir. Türkiye tüm kararlılığıyla yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başkanlığında dimdik devam edeceğiz. Biz bu olayı çok yakında çözeceğiz. Çözdüğümüz zaman da sadece bu olayın tetikçileri değil, bu tetikçilerin önünde, sağında solunda kim varsa, gerek içeride, gerek dışarıda bunun hesabı tamamından sorulacak.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24