İstanbul'da sel sonrası acı manzara

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dün İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. Yağışlar nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. İstanbul'da metrekareye 125 kg yağış düşerken 2 kişi hayatını kaybetti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı sel felaketiyle ilgili 3 savcının görevlendirildiğini açıkladı. Öte yandan havanın aydınlanmasıyla acı manzara ortaya çıktı, felaketten etkilenen bir vatandaş, "Su 2-3 metre geldi. Her şey mahvoldu. Eşyalar bitti, her şey bitti. Korktuk, bütün mahalle böyle." dedi.

06 Eylül 2023 Çarşamba 11:29
5654 Okunma
İstanbul'da sel sonrası acı manzara

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden uyardığı sağanak, İstanbul ve Kırklareli'nde etkili oldu. İstanbul'da binlerce ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar mahsur kaldı. 2 kişi yaşamını yitirdi. 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama sel felaketiyle ilgili 3 savcının görevlendirildiği açıklandı.

İstanbulda sel sonrası acı manzara: Her şey bitti, mahvolduk

İstanbul’da AKOM’un verilerine göre, gün boyu Karadeniz’e kıyı ilçelerde devam eden sağanak saat 17.30’da etkisini arttırarak Sarıyer, Eyüpsultan, Arnavutköy, Bahçeşehir ve Çatalca’da etkili oldu. Arnavutköy’de 128, Beykoz’da 37, Sarıyer’de 28, Çatalca’da 21, Silivri’de 15 kilogram yağış kaydedildi. Cadde ve sokaklar göle döndü, otomobiller sel sularına kapıldı.

Evleri ve işyerlerini su bastı. Mahsur kalan çok sayıda vatandaşı itfaiye ekipleri kurtardı. Arnavutköy’de sokaklar dereye döndü. Başakşehir’de de Sular Vadisi'nde sele kapılan Yıldız Yurtseven ile Küçükçekmece’de bodrum katta yaşayan yabancı uyruklu 1 kişi yaşamını yitirdi. Halkalı’da TIR garajını dolduran sel suları nedeniyle birçok kişi mahsur kaldı. Araçlar sulara gömüldü. İtfaiye botlarla vatandaşları tahliye etti.

SAATLER İÇİNDE 3-4 AYLIK YAĞIŞ

Kayaşehir Merkez, Siteler ve Turgut Özal metro istasyonları ile Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ni de su bastı. Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde mahsur kalan onlarca kişi tahliye edildi. Sel Çatalca ve Silivri’de de etkili oldu. İBB 2 bin 137 personel ve bin 1161 araç ile müdahale etti. İstanbul Havalimanı uçak park alanlarının bulunduğu bölgeye yıldırım düştü. İstanbul Valisi Davut Gül, “Metrekareye 125 kilogram yağmur düştü ki bu neredeyse 3-4 aylık yağışa bedel” dedi.

Şiddetli yağışlar sonrası gelen görüntüler felaketin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi. Vatandaşlar ve ekipler sabah saatlerine kadar ev ve iş yerlerini basan suyu boşaltmaya çalıştı. Selde sürüklenen birçok araç hurdaya döndü.

Şiddetli yağışlar sonrası gelen görüntüler felaketin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi. Vatandaşlar ve ekipler sabah saatlerine kadar ev ve iş yerlerini basan suyu boşaltmaya çalıştı. Selde sürüklenen birçok araç hurdaya döndü.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 07.09.2023 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24