İstanbul’da 5 restorana Michelin yıldızı

Dünyaca ünlü Michelin Rehberi, listesine Türkiye’yi de aldı. Değerlendirme sonucunda İstanbul’daki 53 restoran listeye girdi. 5 restorana da Michelin yıldızı verildi.

13 Ekim 2022 Perşembe 10:07
1408 Okunma
İstanbul’da 5 restorana Michelin yıldızı

Uluslararası gastronomi dünyasında önemli bir yere sahip Michelin Rehberi, 1 yıl kadar önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) katkılarıyla İstanbul’u değerlendirme listesine alacağını duyurmuştu. Son 1 yıl da rehberin gizli müfettişleri İstanbul’u dolaşıyordu.

Sonuçlar, önceki gün Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen törende açıklandı.

Michelin Rehberi İstanbul 2023’ün ilk seçkisinde toplam 53 restorana yer verildi. Biri iki, diğerleri bir yıldız olmak üzere 5 restoran yıldız aldı.
Fatih Tutak’ın 2019’da açtığı Turk, 2 Michelin yıldızına layık görüldü. Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranlarına da birer yıldız verildi.

İstanbul'da beş restorana Michelin yıldızı - Diken
39 restoran “Önerilenler”, 10 restoran da “Bib Gourmand” listesine girdi.

Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, yaptığı konuşmada “Michelin Rehberi İstanbul’un ilk restoran seçkisinin lansmanı, hem müfettiş ekiplerimiz hem de bu eşsiz şehir için tarihi bir an” dedi.

İstanbul’da 5 restorana Michelin yıldızı

Şef Fatih Tutak’ın sahibi olduğu Turk Restoran iki yıldızla ödüllendirildi.Tutak, törene şef Ogün Koca ile katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy - ‘Önerilenler’ listesinde olan Beyti’nin ödülünü 77 yaşındaki Beyti Güler aldı. - Şans Restoran’ın ödülü şef Rudolf van Nunen’e takdim edildi.

İŞTE O LİSTE

◊ 2 Michelin Yıldızı
Turk

◊ 1 Michelin yıldızı
Nicole, Araka, Mikla, Neolokal

◊ 1 yeşil yıldız
Neolokal

◊ Önerilenler


1924Istanbul, Ulus 29, Aila, Aqua, Atölye, Azur, Balıkçı Kahraman, Banyan, Beyti, Çok Çok Thai, Deraliye, Eleos Beyoğlu, Feriye, Glens, Inari Omakase Kuruçeşme, Khorasani, Kiss the Frog, Koço, Kubbeli, Kıyı, Lokanta 1741, Matbah, Mürver, Nobu, Ocak, Octo, Park Fora, Rumelihisari İskele, Şans, Seraf, Sofyalı 9, Spago, St. Regis Brasserie, Sunset Grill & Bar, Tatbak, Topaz, Tuğra, Yeni Lokanta, Zuma

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24