İngiltere, Suriyeli sığınmacıları geri göndermeyecek

İngiltere'nin, "Suriye güvenli olmadığı" gerekçesiyle Suriye'den gelen sığınmacıları geri göndermeyeceği duyuruldu.

12 Ocak 2022 Çarşamba 12:23
549 Okunma
İngiltere, Suriyeli sığınmacıları geri göndermeyecek

İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mevcut koşullarda insanları Suriye'ye göndermiyoruz. İngiltere, Suriye'nin kendileri için tehlikeli olmaya devam ettiği yönündeki BM kararıyla mutabık" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, İçişleri Bakanlığı'nın Suriye'den gelen bir sığınmacının iltica başvurusunu, bu ülke güvenli olduğu gerekçesiyle reddetmesinin ardından geldi.

A Complete Guide to UK Immigration Process from Pakistan - When Where How  Pakistan

Guardian gazetesinin 9 Ocak'taki haberinde, 25 yaşındaki bir sığınmacının, Mayıs 2020'deki başvurusunda Suriye'ye geri dönmek zorunda kalırsa 'asker kaçağı olduğu için tutuklanacağı ve öldürüleceğini belirttiği' iddia edilmişti.

Ancak İçişleri Bakanlığı'nın gerekçeyi yeterli bulmayarak başvuruyu geçen ay reddettiği ve sığınmacıya verilen cevapta, 'zulüm göreceği konusunda makul bir ihtimal olmadığının' yazıldığı ifade edilmişti.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24