İlk Yerli ve Milli Uydumuzun Uzaya Gönderileceği Tarih Belli Oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İlk yerli ve milli uydumuz Türksat 6A '2022 yılında uzaya göndereceğiz." dedi.

15 Temmuz 2020 Çarşamba 11:10
677 Okunma
İlk Yerli ve Milli Uydumuzun Uzaya Gönderileceği Tarih Belli Oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Türksat AŞ Gölbaşı Yerleşkesi'nde düzenlenen "Türksat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"na katıldı.

TÜRKİYE'DEN 'UZAY' HAMLESİ

Burada hitap eden Bakan Adil Karaismailoğlu, "İlk yerli ve milli uydumuz Türksat 6A '2022 yılında uzaya göndereceğiz." dedi.

"TÜRKSAT 6A'NIN MALİYETİ YAKLAŞIK 600 MİLYON LİRA"

Yeterlilik testleri 2018 yılı başında yapılması planlanan Türksat 6A'nın 2022 yılında uzaya gönderilmesi hedefleniyor.

TUSAŞ tesislerindeki Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde (USET) tasarım çalışmaları devam eden Türksat 6A'nın üretimi, Fransa ile Japonya'da eğitim alan Türk mühendislerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Türksat 6A, Türkiye'nin daha önceki haberleşme uydularından farklı olarak, bütünüyle millî imkânlarla üretilecek olan ilk haberleşme uydusu olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 600 milyon lira maliyetle gerçekleştirilecek yerli uydu projesinde, uydu ve yer istasyonunda kullanılacak ekipman, yazılım ve birçok alt sistem de millî imkânlarla geliştiriliyor.

Yakıt dâhil yaklaşık 4 bin 300 kilogramlık kütleye sahip olacak Türksat 6A, 42° Doğu boylamındaki yörüngeye yerleştirilecek. Türksat 6A, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir bölümünde müşterilerine hizmet sunacak. Teknik özellikleriyle de dikkat çeken uydu, 18 aktif, 5 yedek, toplam 23 aktarıcıya sahip olacak.

Türkiye, yörüngede 15 yıl kalması planlanan Türksat 6A'nın hizmete alınmasıyla beraber haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecek.

.

Sabah

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24