İklim aktivisti Greta Thunberg'ten sürpriz konuşma

Greta Thunberg, Birleşik Krallık'ın ünlü festivali Glastonbury'de önceki gün sahneye çıktı.

27 Haziran 2022 Pazartesi 11:09
861 Okunma
İklim aktivisti Greta Thunberg'ten sürpriz konuşma

19 yaşındaki aktivist yaptığı konuşmada iklim kriziyle ilgili mesajlar verdi. "Dünya'nın biyosferi sadece değişmekle kalmıyor, çöküyor" diyen Thunberg, insanlığın "uçurumun kenarında" olduğunu öne sürdü.

İsveçli çevreci, dünya liderlerine de iklim değişikliğine neden olan firmaları korudukları gerekçesiyle tepki gösterdi:

"Liderlerin yalan söylemesi kabul edilebilir hale gelmekle kalmadı. Onlardan yapmalarını beklediğimiz şey de adeta artık bu."

Thunberg, konuşmasının sonlarında katılımcıların fark yaratma gücü olduğunu söyleyerek umut verdi:

"En inanılmaz şeyleri yapabilecek durumdayız... Yeni bir yol seçmek, uçurumdan geri adım atmak için hâlâ zaman var. Umut aramak yerine, o umudu kendiniz yaratmaya başlayın."

En büyük açık hava festivallerinden GlastonburyUkrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin video mesajıyla açılmıştı.

Zelenski, "Rusya'nın savaşının bizi durdurmasına izin vermeyeceğiz. Bu nedenle desteğinize ihtiyacımız var. Bu videoyu özgürlüğü tehlike altında olan herkesle paylaşmanızı istiyorum" ifadesini kullanmıştı.

Siyasetçilere baskı yaparak ülkelerini terk eden Ukranılara yardım verilebileceğini belirten Zelenski, "Ne kadar çok insan özgürlüğümüzü ve gerçeği savunma mücadelemizde bize katılırsa Rusya'nın savaşı o kadar çabuk sona erer" demişti. 

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24