İçişleri Bakanlığı'ndan 155 bin pasaport için açıklama!

İçişleri Bakanlığı, OHAL kapsamında eşlerinin durumları nedeniyle pasaportları iptal edilen 155 bin 350 kişinin pasaportundaki iptal şerhinin kaldırıldığını açıkladı.

25 Temmuz 2018 Çarşamba 15:52
627 Okunma
İçişleri Bakanlığı'ndan 155 bin pasaport için açıklama!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada, 6749 sayılı OHAL kararnamesine göre pasaport birimlerine isimleri bildirilen kişilere ve bu kişilerin eşlerine ait pasaportların genel güvenlik açısından iptal şerhi konularak iptal edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarının icrası kapsamında; Olağanüstü Hal uygulamasının bitimine müteakip, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme ve araştırma neticesinde, yasal yönden sakınca bulunmadığı tespit edilen 155.350 kişinin pasaportuna, eşleri nedeniyle konulan iptal şerhleri kaldırılmıştır” denildi.

OHAL BÜROLARI KALDIRILDI

Olağanüstü Hal'in sona ermesinin ardından valilik ve kaymakamlıklardaki OHAL büroları da bugün kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı, 21 temmuz 2016'da ilan edilen OHAL sonrası bakanlık merkezi, il valilikleri ve ilçe kaymakamlıklarında kurulan OHAL bürolarının, OHAL’in sona ermesiyle kaldırıldığını açıkladı.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24