İbrahim Kalın’dan Rus gazı ödemelerinde erteleme açıklaması

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Botaş’ın Rus gazı ödemelerinin 2024’e ertelenmesi talebine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

18 Ekim 2022 Salı 14:12
1315 Okunma
İbrahim Kalın’dan Rus gazı ödemelerinde erteleme açıklaması

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Rusya'ya yapacağı doğalgaz ödemelerinin bir bölümünü 2024'e erteleme talebiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Botaş'ın Rus gazı ödemelerinin 2024'e ertelenmesine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Kalın, “Temaslar, görüşmeler devam ediyor. Bizim enerji noktasında sıkıntımız yok ” dedi.

Bir televizyon kanalına konuşan Kalın ayrıca, Putin’in ‘Türkiye’yi gaz merkez yapabiliriz’ açıklamasıyla ilgili de “Bunun hukuki, teknik bir sürü boyutu var. Türkiye için önemli bir teklif. Türkiye yatırımları ile zaten çok ciddi bir dağıtım merkezi oldu” diye konuştu.

TÜRKİYE ERTELEME TALEP ETMİŞTİ

Bloomberg haber ajansı kaynaklara dayandırdığı 3 Ekim tarihli haberinde, Türkiye’nin Rusya'ya yapacağı doğalgaz ödemelerinin bir bölümünü 2024'e ertelemek için görüşmeler gerçekleştirdiğini yazmıştı.

Geçtiğimiz günlerde BOTAŞ'ın yükümlülüklerinin yüzde 25'inin dolar yerine ruble olarak ödemesine izin veren bir anlaşma yapılmıştı.

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24