Fransa'daki protestolarda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi!

Fransa'da 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylar ülkeyi kaosa sürüklerken, protestolar sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Eylemlerin 4. gününde 20 yaşındaki bir gencin mağaza çatısından düşerek hayatını kaybetmesinin ardından dün gece protesto kaynaklı çıkan yangına müdahale eden 24 yaşındaki bir itfaiye eri de tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

03 Temmuz 2023 Pazartesi 13:16
5257 Okunma
Fransa'daki protestolarda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi!

Fransa'da 17 yaşındaki Nahel'in polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda 719 kişi gözaltına alındı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, gece saatlerinde protesto kaynaklı çıkan yangına müdahale sırasında 24 yaşında bir itfaiye erinin yaşamını yitirdiğini duyururken, gelen acı haberle birlikte protestolar sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükselmiş oldu.

45 BİN POLİS ŞİDDET OLAYLARINA MÜDAHALE EDİYOR

Fransa'da 27 Haziran'da trafik kontrolü sırasında 17 yaşındaki Nahel'in öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. Ülke geneline yayılan protestolarda şiddet olaylarına karışanlar polis tarafından gözaltına alınıyor. Fransa İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde 45 bin polisin şiddet olaylarına müdahale ettiğini, protestoların başlamasından bu yana ise 719 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ise itfaiye erinin yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Fransız medyası, protestoların şiddetinin azaldığını duyururken; Fransa İçişleri Bakanlığı 45 polis ve itfaiye personelinin protestolara müdahale sırasında yaralandığını bildirdi.

İLK ÖLÜM PROTESTOLARIN 4. GÜNÜNDE YAŞANDI

Gösterilerin dördüncü gününde polis ile protestocular arasında çıkan arbedede 1 kişi hayatını kaybetmişti. Fransa polisi tarafından yapılan açıklamada hayatını kaybeden 20 yaşındaki gencin çatışmalar sırasında bir mağazanın çatısından düştüğü, polisin genci bilerek hedef almadığı belirtilmişti.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 03.07.2023 15:09
Anahtar Kelimeler:
FransaSavaşMACRON
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24