En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500'e çıkartıldı. En düşük emekli maaşına yapılacak zammın önümüzdeki hafta yasalaştırılması bekleniyor, nisan ayında hesaplara yatırılacağı düşünülüyor.

24 Mart 2023 Cuma 11:00
2242 Okunma
En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Enflasyon nedeniyle maaşları buhar olan, açlık sınırı altında yaşamaya çalışan emekli vatandaşların bir bölümüne maaş zammı geldi. En düşük emekli maaşının 2 bin lira artırılacağını duyurularak 7 bin 500 TL olacağı açıklandı.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Erdoğan, konuşmasında en düşük emekli aylığının 2 bin lira artırılacağını duyurdu. Böylece en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak.

Konuyla ilgili Twitter adresinden de bir paylaşım yapan Erdoğan, “En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan en düşük emekli maaşına yapılacak zamma yönelik yeni bir açıklama geldi.

Ön çalışma yapıldığını belirten Akbaşoğlu, “Önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz” dedi.

Akbaşoğlu “Geçici işçilerle ilgili düzenlemede sona gelindiğini, kalıcı işçi olarak çalışmaları için genel kurulda görüşmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Zamlı maaşların bir sonraki emekli maaşı ödeme tarihlerinde yani nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24