Dünyada bir ilk... İğnesiz korona aşısına onay çıktı!

2 yılı aşkın süredir korona virüsü ile mücadele eden dünya Çin'den gelen haberi konuşuyor. Çin bir ilk imza atarak iğnesin korona aşısına onay verdi.

05 Eylül 2022 Pazartesi 11:38
1302 Okunma
Dünyada bir ilk... İğnesiz korona aşısına onay çıktı!

2019'un son aylarında hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) Dünya genelinde milyonlarca hayata mal oldu. Pek çok alışkanlığımızı geride bırakmamıza neden olan virüs tabiri caizse kabuk değiştirmeye devam ediyor.

Daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken virüs bir kez daha BA.4 ve BA.5 alt varyantları ile kendisini hatırlattı.Zira pandeminin başlamasından yaklaşık iki buçuk yıl sonra, şimdiye kadarki en bulaşıcı varyant ile karşı karşıyayız. BioNTech ve Pfizer, Omicron'un BA.4 ve BA.5 varyantlarına uyarlanan Covid-19 aşısı için geri sayım sürerken Çin'den dikkat çeken bir haber geldi.

Çin aşıya alternatif olabilecek, iğnesiz ve burundan nefes çekilerek kullanılan Covid-19 aşısına onay verdiğini duyurdu.

İLK ONAY VEREN ÜLKE ÇİN OLDU

Bloomberg'de yer alan habere göre, Çin bu karar ile bir Covid-19 aşısının iğnesiz, inhale versiyonunu onaylayan ilk ülke oldu. Tianjin merkezli CanSino Biologics tarafından geliştirilen aşının iğne korkusu olanlar için bir alternatif sunacağı belirtiliyor. Uzmanlar iğnesiz aşının ev ortamında da rahatlıkla yapılabileceğinin altını çiziyor. 

ONAY GELDİ HİSSELER ARTTI

Çin yönetiminin aldığı karar sonrasında CanSino Biologics’in Hong Kong borsasında işlem gören hisseleri yaklaşık yüzde 15 değerlendi.

AŞININ FAYDASI KANITLANDI

Öte yandan salgın konusunda ülkenin en yetkili kurumu olarak gösterilen ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) yayınladığı veriler ise aşı tartışmalarına son noktayı koymuştu. CDC yayınladığı son raporu ile aşının net faydasını bir kez daha gözler önüne serdi.  CDC aşılanmamış kişilerin koronavirüsten ölme olasılığının 9 kat daha fazla olduğunu açıkladı. Johnson & Johnson aşısı incelendiğinde her 100 bin kişide 0.23 ölüm görüldü. Bu oran aşısız yada takviye doz olmayanlarda 1.6 olarak saptandı.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 06.09.2022 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24