Diyarbakır'da polis servis aracına bombalı saldırı

Diyarbakır-Mardin yolunda park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı. Olay sonrası 8'i polis olmak üzere 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

16 Aralık 2022 Cuma 09:33
1312 Okunma
Diyarbakır'da polis servis aracına bombalı saldırı

Diyarbakır-Mardin yolu üzeri canlı hayvan borsası yanında yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombaaraç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı.

1 sivil ve 8 polis yaralandı

Olayın ardından 1 sivil ve 8 polis memurunun yaralandığı öğrenildi. Yaralı polislerin durumunun ise iyi olduğu açıklandı. İHA'nın haberine göre 112, İtfaiye ve özel harekat olay yerine sevk edildi.

"2 kişi gözaltına alındı"

Olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Soylu yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır’da göreve giden polis aracımız geçerken 05.10'da park halindeki araçta patlama meydana gelmiştir. Tedbiren polis arkadaşlarımız hastaneye götürülmüşler ve ayakta tetkikleri yapılmıştır. Olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltına alınmıştır. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Yaralıların hayati tehlikesi yok

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, zırhlı polis minibüsü içerisinde bulunan 9 kişinin kontrol amaçlı hastanelere sevk edilmiş olup, herhangi bir hayati tehlikelerinin olmadığı ifade edildi. Yaralılardan 7'sinin taburcu olduğu 2 yaralının ise kontrol altında olduğu açıklandı.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 16.12.2022 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24