Depremde can kaybı 29 bin 605...

Son dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise Gaziantep'te AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada deprem bölgelerinde GSM operatörlerinin 1 ay boyunca ücretsiz hizmet sağlayacağını duyurdu.

13 Şubat 2023 Pazartesi 11:06
1474 Okunma
Depremde can kaybı 29 bin 605...

AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem başta Hatay, Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentten hissedildi.

Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. İşte şehirlerdeki son durum...

10.42 EMNİYET'TEN AÇIKLAMA: 56 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Emniyet'ten yapılan açıklamada "Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 475 hesap yöneticisi tespit edildi. 56 şahıs gözaltına alındı, 14'ü tutuklandı. Yardımsever vatandaşlarımızı suistimal etmek isteyen internet sitelerinin kapatılması sağlandı" denildi.

09:38 Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar görünce tahliye edilen binalara girip, hırsızlık yaptığı tespit edilen 10 şüpheli, yakalanarak tutuklandı.

09:18 Gaziantep Şehitkamil ilçesinde depremde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi olan Nazmi Tosun Ümraniye'deki evinde gözaltına alındı.

08.19 Depremde zarar gören Hatay Havalimanı pistinin, onarılmasının ardından depremin yaşandığı günden bu yana Hatay’dan İstanbul Havalimanı’na ilk tahliye uçuşu gerçekleşti. Gece saatlerinde Hatay'dan havalanan AFAD gönüllülerini ve depremzedeleri taşıyan TK6946 sefer sayılı Boeing tipi yolcu uçağının İstanbul Havalimanı'na inmesiyle depremzedeler tahliye edildi.

01.52 KAHRAMANMARAŞ'TA ARTÇI DEPREM

Kahramanmaraş'ta 4.6 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı.

00.52 BAKAN SOYLU: SAHADA 300 BİN ÇALIŞAN VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesindeki son durumu aktardı. "Sahada 300 bin çalışan var ve hepsi seferber halindedir" diyen Bakan Soylu, "Türkiye'de zihni yağmalanmış insanlar, afetle karşı karşıya kalan vatandaşlarımız istismar etmek için elinden geleni yapıyor. Onları Allah'a havale ediyorum. İşimiz bittikten sonra birkaç çift lafımız olur. Sosyal medya meselesinde de kim dezenformasyon yapıyorsa OHAL'in getirdiği tüm unsurlar kullanılmak kaydı ile hukuk karşısına çıkarılmaktadır. Bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri, bu dönemde insanların gündemini meşgul etmektir. Tekrar başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu milletin kodlarını değiştirmeye çalışanlara da bu millet izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

00.39 Deprem bölgesinde incelemelerini sürdüren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hatay'ın merkez ilçesi Defne'de Meclis ekibinin bulunduğu bölgeye gitti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'la birlikte Defne'ye geçen Meclis Başkanı Şentop'a mahalle sakinleri bölgedeki durum ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi verdi. Bölgede vatandaşlara ve arama kurtarma ekiplerine sıcak Yemek dağıtımı yapan Meclis personeli de yemek ve verilen hizmetleri anlattı. Şentop, bu süreçteki özverili çalışmalarından dolayı Meclis’te görev yapan personele teşekkürlerini iletti.

13.02.2023

23:55 Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıcı etki yapan depremin ardından enkaz altından çıkarılan yaralıların İstanbul'a nakli devam ediyor. Adana'dan kalkan ve içinde 46 yaralı ve 19 refakatçinin bulunduğu askeri kargo uçağı saat 22.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Burada hazır bekleyen ambulanslara alınan yaralılar, çevrede bulunan hastanelere nakledildi. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Etimesgut ve İncirlik’ten kalkan Hava Kuvvetlerimize ait CN-235 uçaklarımız, pistin yeniden onarılmasının ardından Hatay Havalimanına insani yardım malzemelerini ulaştırdı." ifadelerine yer verildi.

20:40 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Arkadaşlarımız bulundukları bölgelerde bizzat ziyaret ederek ihtiyaçlara çare bulmak istiyoruz. Vatandaşlarımız kendileri zor koşullarda olsalar da bazı konuları bize iletiyorlar. Hastanelerde bulunan annesini babasını kaybeden çocuklarla ilgili. Hastanelerimizde polis ve jandarmamız güvenlik tedbiri almıştır. Arkadaşlarımla bizzat çocuk katlarını gezdim. Her katta polislerimiz nöbet tutuyorlar. Gönüllü anneler, genç kardeşlerimiz var. Vatandaşlarımızın kaygılarını yakından takip ettiğimizi ifade etmek isterim. Deprem olacak diye iddialar yayılıyor. Kimsenin saat vermesi mümkün değil. Bu konulara dair açıklamaları yapıyoruz, herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. Artçı depremlerin devam etmesi sebebiyle vatandaşlarımız evlerine giremiyor. Hasar tespiti konusunda bakanlığımızın raporları ortaya koyduğunu ifade etmek isterim. Hasarlı binalardan uzak durulması gerekiyor. Dünya tarihinin en büyük afeti karşısında mücadele veriliyor. Mücadeleyi umutlu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. En büyük gurur kaynaklarımızdan birisi belediyeler, sivil toplum örgütlerinin dayanışmayla ortaya koyduğu gayrettir. İstisnalar vardır. Yağmayla ilgili konularda Türkiye'de kaos var gibi görüntünün yayılmasının büyük haksızlık dezenformasyon olduğunu ifade etmek isterim. Dezenformasyon ve yalan konusu deprem kadar zarar veriyor. Hakim olan duygu ve resim herkes üzerine düşeni yaparak bu mücadeleyi veriyor. Türkiye'de güvensizlik ve saldırganlık varmış gibi haberler doğru değildir. Gruplar arasında saldırganlık yok. Yağma söz konusu olduğunda polisin anında yakalayarak engellediğini görüyoruz. Bu kişileri gördükleri anda kendileri müdahale etmesinler güvenlik güçlerine Haber versinler. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye'ye gelen yardım ekiplerinin güvenlik sorunu olduğuna dair iddialar var, böyle bir durum yoktur. Hepsi güven içerisindedir. Marjinal grupların münferit hadiseleri olursa da gerekli cevap güçlü şekilde verilecektir. Bazı konularda söylenecek söz var ancak şu anda yaralarımızı sarıyoruz, ileriki zamanlarda konuşulacak meseleler. Irkçı kışkırtma peşinde olanlar olduğunu görüyoruz. İşimizi yapmaya devam edeceğiz. Gerekli zaman geldiğinde söylememiz gerekeni söyleyeceğiz.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24