Çeşme ve Datça Yanıyor !...

Rüzgarın da şiddeti ile iki farklı noktada yangın hızla yayılıyor.

13 Temmuz 2022 Çarşamba 17:41
1542 Okunma
Çeşme ve Datça Yanıyor !...

Muğla'nın Datça ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yangın sürerken, saat 13.30 sıralarında İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'yı alevler sardı. Rüzgarın şiddeti nedeniyle alevler hızla ilerledi.

Muğla Datça’da çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahaleler sürüyor. 8 uçak, 14 helikopter, 103 arazöz, 11 iş makinesi, 520 personel, Datça yangınını kontrol altına almak için çalışma yürütüyor.

Yangının durumu anlık olarak İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile yangın yönetim merkezlerine aktarılıyor. Bölgede bulunan hava ve kara araçları yangının ilerleyişine göre cephelere sevk edilmeye devam ediliyor. Orman Genel Müdürlüğü, “Lütfen yangın bölgesinde bulunan yollarda trafik oluşturacak hareketlerden kaçının!” uyarısında bulundu.

GÜNEYE SIÇRADI

İzmir Alaçatı yangınının ise kontrol altına alındığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer duyurdu. Soyer, “Urla – Alaçatı arasında makilik alanda çıkan yangın, orman ve itfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor. Bölgemizde şiddetli rüzgar yangın tehlikesini arttırıyor. Lütfen çok dikkatli olalım” açıklamasında bulundu.

Soyer, “Çeşme Otoyolu’nun kuzey tarafındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak otoyolun güney kısmına sıçrayan yangın Zeytineli çevresinde rüzgarın etkisiyle büyüdü. Ekiplerimizi, orman yangın söndürme ekiplerine takviye olarak buraya yönlendirdik” dedi.

BAŞKAN DUMANLARIN ORTASINDA KALDI

Ünlü tatil merkezlerindeki ormanlar tam yarım asırdır yanıyor - Güncel  yaşam haberleri – Sözcü

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Halk TV canlı yayınına bağlanarak yangın hakkında bilgi verdi. Alev ve dumanın ortasında kalan Oran’ın, konuşmakta zorlandığı görüldü. Ekrem Oran, şu ana kadar 50 hektarın üzerinde çam ormanı, makilik ve fundalığın yandığını belirtti.

İZMİR’DE BİR YANGIN DAHA ÇIKTI

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada İzmir’in Kınık ilçesinde yangın çıktığı bildirildi. Orman Genel Müdürlüğü, “An itibariyle İzmir/Kınık Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. 2 helikopter, 16 arazöz ve 1 dozer cepheye sevk edilmiştir” açıklamasında bulundu.

Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar, tek noktadan yayılan yangının yerleşim alanının dışındaki geniş ormanlık alana sıçraması durumunda, Marmaris yangınını geçeceğini ifade etti.

YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI, 1 EV YANDI 

Kara ve havadan yapılan müdahaleye rağmen bölgedeki rüzgarın şiddeti ile alevler çok büyüyerek yerleşim alanı olan Maşa Çukuru'na ulaştı. Alevlerin ilerlediği Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkiinde ise bir ev yadı, o bölgedeki evler de tedbir amacıyla tahliye edildi.

YOLLAR KAPATILDI, PLAJLAR BOŞALTILDI

Yangın bölgesine çıkan yollar tedbir amaçlı kapatılırken sahil güvenlik ekipleri de sahile yaklaşarak plajı boşaltılması uyarısı yaptı. Marmaris-Datça karayolu da alınan önlemler nedeniyle trafiğe kapatıldı.

14 HELİKOPTER 7 UÇAK MÜDAHALE İÇİN BÖLGEDE

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ise sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:
“Datça Mesudiye’de 12:21’de çıkan orman yangınına ilk müdahaleyi 12:35’de yaptık.
7 uçak, 14 helikopter, 75’i arazöz toplam 96 iş makinası, 400 personelimizle yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 13.07.2022 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24