Boeing ses hızının 5 katına çıkabilen bir uçak geliştiriyor

Seyahat sürelerini kısaltmak için yoğun mesai harcayan Boeing ses hızının 5 katına çıkabilen bir uçak geliştiriyor

29 Haziran 2018 Cuma 18:10
1070 Okunma
Boeing ses hızının 5 katına çıkabilen bir uçak geliştiriyor

Hava yolculuğu için harcadığımız süre hatırı sayılır bir oranda azalabilir.

Zira sektörün en büyük uçak üreticilerinden birisi olan Boeing, uçuş sürelerini hatırı sayılır derece kısaltmaya hazırlanıyor. 

Atlanta Havacılık Konferansı kapsamında gelecek planlarını uçak severlerle ve basınla paylaşan Boeing, ses hızının 5 katına çıkabilen bir uçak geliştiriyor.

Boeing'in üreteceği hipersonik jetler Mach 5 hızına yani saate 6 bin 276 kilometre hıza ulaşabilecek.

Bir dönemin en hızlı uçağı olan Concorde'un hızının Mach 2 olduğu düşünülürse hipersonik jetlerin seyahat alışkanlıklarımızı nasıl değiştireceği su götürmez bir gerçek. 

Yeni modeller ile yolcuların seyahat sürelerinin ciddi oranda azalacağını söylemek mümkün.

Örneğin bugün Londra ile New York arasındaki bir uçuş 7 saat sürerken Boeing Hypersonic ile bu uçuş süresi 50 dakikaya düşecek. 

Ancak bu alanda çalışmalar yürüten tek firma Boeing değil. 'Concorde'un oğlu' olarak da anılan dünyanın ilk süpersonik özel uçağı AS2'nin test uçuşlarına 2021 yılında başlanacak.

Daha önce Fransız-İngiliz ortak yapımı Concorde uçaklarıyla yapılan süpersonik uçuşlar, 2000 yılında yaşanan uçak kazasının ardından iptal edilmişti.

İnternet Medyası

Anahtar Kelimeler:
UçakBoeingHızHava Yolu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24