Beklenen yağış geldi, yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünkü kuvvetli yağışa karşı çok sayıda kenti uyardı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde görülecek yağışlar için CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, 'Su baskını, hortuma kadar gidebilecek bir risk var.' ifadelerini kullandı ve yağıştan en çok etkilenecek şehirleri sıraladı. Meteoroloji'nin uyarısının ardından beklenen yağış sabah saatlerinde başladı. İstanbul Anadolu Yakası'nda etkili olan yağış sonrası Maltepe’de sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Bursa'da da sağanak nedeniyle Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taşarken, araçlar ise sular içinde kaldı.

15 Ağustos 2022 Pazartesi 10:55
1322 Okunma
Beklenen yağış geldi, yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Isparta, Adana’nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz(Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Çok sayıda kente önemli uyarı Beklenen yağış geldi, yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

"HORTUMA KADAR GİDEBİLECEK BİR RİSK VAR" 

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen de şu bilgileri paylaştı:

Bir risk var. Su baskını, hortuma kadar gidebilecek bir risk var. Ama hangi bölgelerde bu önemli. Çoğunluk olarak Marmara Bölgesi'nde. Şu anda canlı olarak bakıyorum radara. Çanakkale, Balıkesir civarında kuvvetli yağışlar başladı. Bunlar yukarı doğru kayacak. Yaklaşık 1-2 saat içinde İstanbul'a ulaşacak. Tekirdağ'a da ulaşacak. Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kocaeli, Düzce, Sinop iç kesimleri, Eskişehir, Kastamonu ve Bozkurt kesimleri, Bartın illerinde, Ankara’nın kuzey ve Batı ilçelerinde yağış görünüyor. Eskişehir’de önemli bir yağış görünüyor. Buralarda yağış şiddetli.

YAĞIŞLAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Çok sayıda kente önemli uyarı Beklenen yağış geldi, yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü

Yağışlar, akşama kadar azalarak devam edecek esasında. Önemli olanı öğlene kadar olan kısmı. Avrupa ve Anadolu yakasında kuvvetlenecek ama ağırlık Marmara Bölgesi’nde. Diğer bölgelerde de yağış olacak.
Sıcaklık İstanbul’da 27 dereceye kadar düşecek. Yarından sonra yağış neredeyse Türkiye’de bitiyor. Sıcaklıklar tekrar artmaya başlıyor. Hafta sonu sıcaklıklar tekrar İstanbul’da 33 derecelere kadar çıkma ihtimali var.

İSTANBUL'DA BOĞAZ ÇEVRESİNDEKİ BAZI İLÇELERDE YAĞMUR ETKİLİ OLDU

İstanbul'da boğaz çevresindeki bazı ilçelerde yağmur yağışı başladı. Haftanın ilk günü işe giden İstanbullular yağış nedeniyle zorlanırken, yollarda oluşan su birikintileri ise sürücüleri olumsuz yönde etkiledi.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un yanı sıra birçok il için yağış uyarısında bulunmuştu. İstanbul'da sabah saatlerinde boğaz çevresindeki bazı ilçelerde yağmur yağışı başladı. Sarıyer, Beykoz ve Şişli ilçelerinde etkili olduğu görülen yağış nedeniyle trafiğe çıkan sürücüler güçlük çekti.

MALTEPE'DE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yağış etkili oldu. Anadolu Yakası'nda aniden bastıran yağış nedeniyle Maltepe'de yollar kısa sürede göle döndü. Altayçeşme Mahallesi'nde otomobiller yolda mahsur kaldı. Araçları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

D-100'DE YAĞMUR TRAFİĞİ

Maltepe D-100 Karayolu'nda yağışın etkisiyle Trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre trafik saat 10.00'da yüzde 54 olarak ölçüldü.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 33°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 27°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ °C, 29°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24