Bayraktar TB2 gündemden düşmüyor! İngiliz basınında Bayraktar'a övgü

Türk SİHA'ları dünya medyasının gündeminden düşmüyor. Bayraktar TB2'yi bu kez İngiliz The Telegraph gazetesi mercek altına aldı.

13 Temmuz 2022 Çarşamba 11:31
961 Okunma
Bayraktar TB2 gündemden düşmüyor! İngiliz basınında Bayraktar'a övgü

İngiliz The Telegraph gazetesi, Türk SİHA'larının başarısını Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın bu sözleriyle sayfalarına taşıdı. "Amaç, yüksek teknolojili havacılığı geliştirmek"

Gazetede, Selçuk Bayraktar ile İstanbul'daki üretim tesislerinde yapılan röportaj da yer aldı.

Bayraktar demecinde, Baykar Teknoloji'nin amacının yüksek teknolojili havacılığı geliştirmek ve Türkiye'yi bağımsız ve güçlü kılmak olduğuna dikkati çekti.

Türk SİHA'larının savunma alanındaki paradigmaları değiştirdiğine vurgu yapan Selçuk Bayraktar, TB2'lerin yazılım ve elektronik donanımının büyük oranda Türkiye'de üretildiğini belirtti; "2000'li yıllarda bir Türk teknoloji şirketinin dünya markası olabileceğini kimse düşünmezdi" dedi.

ULUSLARARASI ÇAPTA ÜNE KAVUŞTUĞU

İngiliz gazetesinde yer alan makalede, İstanbul'daki Baykar Üretim Tesisleri'ndeki izlenimlere de yer verildi.

Fabrikadaki sıkı güvenlik önlemlerine değinilen yazıda, Baykar Teknoloji'nin 10 yıldan kısa sürede uluslararası çapta üne kavuştuğu kaydedildi.

Yazıda, Türk SİHA'larının Azerbaycan'ın 2020'de Ermenistan güçlerini yenilgiye uğratılmasında anahtar unsur olduğu vurgulandı.

DHA

Anahtar Kelimeler:
Bayraktar TB2
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24