Bakan Kasapoğlu: Dünyaya örnek olacağız

İslami Dayanışma Spor Federasyonu Genel Kurulu’nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “İnanıyorum ki ev sahipliğini yapacağımız İslami Dayanışma Oyunları’yla birlikte İslam dünyasının birlikteliği, tüm dünyaya örnek teşkil edecek” dedi.

08 Ağustos 2022 Pazartesi 16:20
984 Okunma
Bakan Kasapoğlu: Dünyaya örnek olacağız

İslami Dayanışma Spor Federasyonu’nun 11. genel kurulu, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın yapıldığı Konya’da gerçekleştirildi. Kurula, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı ve Suudi Arabistan Krallığı Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal ve federasyona üye ülkelerin temsilcileri katıldı.

Bakan Kasapoğlu, oyunlara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtirken, “ISSF’nın yürüttüğü faaliyetleri önemsiyor ve destekliyoruz. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın ev sahibi olarak bu önemli misyonu yerine getirmek için ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Geldiğimiz noktada hepinizin gördüğü gibi oyunlar için en güzel şekliyle hazırız” dedi. 

Konya’nın İslam Ülkeleri Spor Başkentleri unvanına sahip olduğunu da hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı şöyle devam etti: “Konya her şehre nasip olmayacak bu ayrıcalığı hak eden ve bunu gururla taşıyan bir şehrimiz. Konya, birlik güçtür şanıyla beklentileri en yüksek temsille karşılayacak şekilde uluslararası spor organizasyonları tarihinde kendine özel bir yer ayıracaktır.”

Bakan Kasapoğlu, oyunlardaki birlikteliğin tüm dünyaya örnek olacağını vurgulayarak, “Spor politikalarımız, dünyaya örnek olmaya devam edecek. Birlik güçtür. İnanıyorum ki İslam dünyasının birlikteliği, dostluğu ve kardeşliğine yönelik olarak gerçekleştirdiklerimiz sporun birleştirel gücünü esas alan İslami Dayanışma Oyunları’yla birlikte tüm dünyaya örnek teşkil edecek ve gelecek nesillere kuvvetli bir barışın ve dostluğun zeminini tesis edecektir” ifadelerini kullandı.

İMZALAR ATILDI

Genel kurulun ardından akşam ise Konya 2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti İmza Töreni Programı gerçekleştirildi. Konya’da bir otelde yapılan geceye Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı Altes Prens Abdulaziz Bin Turki Alfaisal Bin Abdulaziz Al Saud ile çok sayıda davetli katıldı.

"HEDEF FEDERASYONU GÜÇLENDİRMEK"

İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı ve Suudi Arabistan Krallığı Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal da genel kurulda hedeflerinin federasyonu güçlendirmek olduğunu belirtti.

El-Faysal şöyle devam etti: “Hedefimiz aslında bu federasyonu güçlendirmek ve rolünü büyütmek. Bugünden itibaren komitelerin çalışmalarını takip edeceğiz. Böylelikle bu federasyonun çalışmalarını da takip edebiliyor olacağız. Gerçekten bizim için çok önemli.”

Bakan Kasapoğlu: Dünyaya örnek olacağız

İLK MADALYALAR GELDİ

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda ilk madalyalarımız dün geldi. Para yüzme kadınlar S5-7 50 metre kelebekte Sevilay Öztürk altın, Sümeyye Boyacı gümüş, Emine Avcu bronz, 400 metre serbestte Şevval Beren altın kazandı. Erkeklerde ise 50 metre kelebekte Koral Berkin Kutlu zirveye çıkarken, Beytullah Eroğlu onu takip etti. S6-10 sınıfı 400 metre serbestte de Uğur Şenel kürsüyü tamamladı.

Öte yandan A Milli Kadın Hentbol Takımımız, Bangladeş’i 51-10’luk skorla yendi. Pist Bisikleti Puan Yarışmaları’nda ise kadınlarda Olga Zabelinskaya, Yanina Kuskova, Svetlana Pachshenko, erkeklerde ise Yousif Alhammadi, Behnam Ariyan ve Ahmed Almansoori kürsüde yer aldı.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24