Avrupa yanıyor

Avrupa’yı etkileyen sıcak hava dalgası İspanya’nın ardından Almanya’da da yangın çıkmasına neden oldu.

21 Haziran 2022 Salı 12:31
897 Okunma
Avrupa yanıyor

Batı Avrupa’da görülen olağandışı sıcak hava dalgasının etkisiyle İspanya’nın ardından Almanya da yangına teslim oldu. Başkent Berlin’in güneybatısındaki Treuenbrietzen’de çıkan orman yangınının ardından 3 bölgede yaşayan 600’den fazla kişi tahliye edildi. Cumartesi günü “acil durum” ilan eden hükümet, tahliye edilenleri Stadthalle Treuenbrietzen’de kurulan acil durum alanına sevk etti. Alman “RBB24” kanalına göre, bölge sözcüsü Andrea Metzler, uçuşan kıvılcımların bir tarlayı alevlendirdiğini belirtirken, şiddetli rüzgarın yangının genişlemesine neden olduğu bildirildi. Ayrıca yangının patlayıcı mühimmat bulunan eski bir patlatma ve eğitim alanına yakın olması nedeniyle itfaiyecilerin doğrudan yangına yaklaşamadığı ifade edildi. Ayrıca, Aşağı Saksonya’da Harz sıradağlarının kuzeybatı ve daha yüksek kısımları olan Oberharz’da bulunan Trecktal bölgesinde ve Potsdam-Mittelmark kırsal bölgesinde de orman yangını çıktığı bildirildi.

Öte yandan, İspanya’da yangınlardan en fazla etkilenen Zamora kentinin bulunduğu Kastilya ve Leon’de bölgesel hükümet, Sierra de la Culebra sıradağlarında yaklaşık 20 bin hektarlık arazinin yandığını ve yangının “hala aktif” olduğunu açıkladı. Yaklaşık 500 itfaiyecinin rüzgarlı koşullarda alevlerle mücadele etmeye devam ettiği belirtildi. Ayrıca, Lleida, Tarragona ve Barselona’nın güneyindeki Garaf olmak üzere Katalonya’nın üç bölgesinde de yangın çıktığı açıklandı. Öte yandan, Avrupa’da aşırı sıcak ve kuraklıktan etkilenen kuzey İtalya ile Fransa ve Almanya’nın bazı bölgelerinde suyun karneye bağlanmasının planlandığı bildirildi.

Avrupa yanıyor

Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında aşırı sıcaklardan çıkan orman yangınları yüzünden 600 kişi evlerinden tahliye edildi. Polis TOMA’larla yangına müdahale etti. Fransa’da 18 milyon kişi için sıcaklık alarmı verildi. Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı İsviçre’nin Zürih kentinde halk serinlemek için Limmat nehrine akın etti.

DHA

Son Güncelleme: 21.06.2022 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24