AVM'ler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? İşte normalleşme planı sonrası AVM çalışma saatleri...

Corona virüsü salgınına karşı alınan önlemler kapsamında alışveriş merkezleri başta olmak üzere birçok kurum kapatılmıştı. Bilim Kurulunun tavsiye kararı ile kademeli olarak kapatılan alışveriş merkezleri 11 Mayıs yani bugün itibariyle açılma kararı aldı

11 Mayıs 2020 Pazartesi 10:34
1212 Okunma
AVM'ler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? İşte normalleşme planı sonrası AVM çalışma saatleri...

AVM'ler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? İşte normalleşme planı sonrası AVM çalışma saatleri...

Corona virüsü salgınına karşı alınan önlemler kapsamında alışveriş merkezleri başta olmak üzere birçok kurum kapatılmıştı. Bilim Kurulunun tavsiye kararı ile kademeli olarak kapatılan alışveriş merkezleri 11 Mayıs yani bugün itibariyle açılma kararı aldı. İlk koronavirüs vakalarının görülmesiyle önce çalışma saatleri değiştirilen, daha sonra Bilim Kurulunun tavsiye kararı ile kademeli olarak kapatılan alışveriş merkezleri, yeni açılış saatleri ise merak konusu oldu. Alışveriş ihtiyaçları karşılamak için vatandaşlar AVM çalışma saatlerini öğrenmek istiyor. Peki AVM'ler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? İşte normalleşme planı sonrasında 11 Mayıs 2020 AVM çalışma ve mesai saatleri

Bilim Kurulunun tavsiye kararı ile kademeli olarak kapatılan AVM'ler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Ülkemizde corona virüsü salgınıyla birlikte kapatılan birçok kurum ve kuruluş bugün açılıyor. Salgınla mücadele olumlu sonuçlar alınmasıyla ilk normalleşme adımlarının temeli alışveriş merkezleriyle atılıyor. 11 Mayıs Pazartesi itibarıyla Türkiye genelinde 356 alışveriş merkezinin açılış saatleri ise merak konusu oldu. Alışveriş yapmak isteyenler '' bugün AVM'ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?'' sorusuna yanıt arıyor. Peki AVM'ler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? İşte normalleşme planı sonrası AVM çalışma saatleri...

AVM'LER KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Ülkemizde corona virüsüne karşı alınan önlemler çerçevesinde AVM çalışma saatleri de yeniden düzenlendi. İlk koronavirüs vakalarının görülmesiyle önce çalışma saatleri değiştirilen, daha sonra Bilim Kurulunun tavsiye kararı ile kademeli olarak kapatılan alışveriş merkezleri, 11 Mayıs'tan itibaren müşterilerini ağırlamaya başlayacak. Buna göre; AVM'ler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? sorusu yanıt buldu. İşte 2020 AVM çalışma saatleri 

AVM'LER KAÇTA AÇILIYOR KAÇTA KAPANIYOR? AVM ÇALIŞMA SAATLERİ

11 Mayıs Pazartesi itibarıyla Türkiye genelinde 356 alışveriş merkezi, kapılarını vatandaşlara açacak. Burada dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var; can sıkıntısı nedeniyle AVM'lere gidilmemeli, maske takmayı ihmal etmemeli ve AVM'de 3 saatten fazla vakit harcamamalıyız. AVM'ler, 1 Haziran'da zorunlu çalışmaya geçecek. Bazı AVM'ler saat 10:00'da açılırken bazıları ise 11:00'de açılacak.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği 11 Mayıs'ta açılması planlanan AVM'ler için yeni tavsiye kararı aldı. AVM'lerin faaliyet saatleri 10.00-22.00 kalacak. Perakendeciler 11 Mayıs-1 Haziran arasında 11.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

80 AVM SALGINDA HİZMET VERMEYİ SÜRDÜRDÜ

AVM'lerin salgın sürecinde tavsiye kararı çerçevesinde inisiyatifle kapatıldığını kaydeden Altaş, bazı AVM'lerin tavsiye kararına uymayarak hizmet vermeyi sürdürdüğüne değindi.

Altaş, "Biz kendimiz AVM'ler olarak, dernek olarak kapatmayı tavsiye ettik. Bu tavsiyeye 436 AVM'den 80'i hariç uydu. Zaten 'Kapattık' dediklerimizde de halkın temel ihtiyaç malzemelerini temin etmek için marketlerimiz, eczanelerimiz ve hijyen maddesi satan yerler açıktı. Dolayısıyla biz AVM'lerin kapılarını tamamen kapatamadık." dedi.

Restoran, kafe, fast food sahaları ile spor ve eğlence alanlarının İçişleri Bakanlığı kararıyla kapatıldığına işaret eden Altaş, "Bunlar yeni bir karar olmadığı için açılmayacak. Yani bir AVM düşünün, yüzde 15-20'si zaten açıktı, yüzde 30 civarını zaten hiç açamıyoruz etti yüzde 50. Bahsettiğimiz, ayın 11'inden sonraki açılış yüzde 50'lik mağazalara ilişkin bir açılış aslında." değerlendirmesinde bulundu.

HİJYEN KURALLARINI BELİRLENDİ

Sağlık Bakanlığı, alışveriş merkezlerinde uyulacak hijyen kurallarını belirledi.

Buna göre, AVM ve içindeki iş yerlerinin görünür yerlerine Kovid-19 önlemleriyle ilgili afişler asılacak. AVM ve iş yerlerinin girişinde, ayrıca içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulacak.

AVM'de olabildiğince fazla sayıda giriş kapısı açılacak. Giriş ve çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek ve zeminde tek yönlü gidiş-geliş işaretleri konulacak.

Alışveriş merkezinde kişi sayısı her 10 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılacak. AVM'den çıkan kişi sayısı kadar kişinin girişine izin verilecek. Girişte tıbbi maske takılacak ve maskesi olmayanlar içeri alınmayacak.

Girişte ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmayıp, sağlık kuruluşuna gitmesi istenecek

Müşteriler anonslar ya da videolarla Kovid-19 kapsamında AVM'de uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirilecek. Bu anonslarda AVM ziyaretinin 3 saatten uzun olmaması ve grup halinde dolaşılmaması istenecek

Yemek katındaki her türlü masa ve sandalyenin kullanılması engellenecek.

AVM'LERİN AÇILIŞ VE KAPANIŞ SAATLERİ

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçici süre kapatılan 356 alışveriş merkezi AVM'ler açılış ve kapanış saatleri belli oldu. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş bazı firmaların 10.00-22.00, bazılarının da 11.00-21.00 saatlerinde hizmet verebileceğini dile getirdi.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.