Aşı Kartı E-Nabız'da

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak ve sağlıkta bürokrasiyi azaltacak yeni bir adım daha attı.

23 Eylül 2019 Pazartesi 10:07
1308 Okunma
Aşı Kartı E-Nabız'da

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak ve sağlıkta bürokrasiyi azaltacak yeni bir adım daha attı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-Nabız sistemine yeni bir özellik eklendi. Çocuklar için kreş, anaokulu, spor etkinliklerine katılımı gibi başvurularda ibrazı istenen aşı kartları için yeni bir çözüm getirildi. Vatandaşlar artık çocuklarına ait aşı kartlarını e-Nabız web portalı üzerinden indirerek bürokratik işlemlerde kullanabilecek.

Sistemden indirilen belgenin doğrulanabilmesi amacıyla belge üzerine karekod eklendi. İndirilen belge üzerinde bulunan karekod akıllı telefonlar vasıtasıyla okutularak belge doğrulanabilecek. Uygulamanın 7 Eylül tarihi itibariyle kullanıma açıldığı öğrenilirken, E-nabız üzerinden bu yeni özellikle ilgili kullanıcılara bildirim gönderildi. E-Nabız profili olmayan vatandaşlar, e-devlet kapısındaki e-Nabız üzerinden işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekler.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24