Apple, İPhone Üretimini Tamamen Durdurdu

10 Aralık 2021 Cuma 10:19
354 Okunma
Apple, İPhone Üretimini Tamamen Durdurdu

Bildiğiniz Gibi Tüm Dünya Gündeminde Korona Virüs Var. Korona Virüs Birçok Sektörü Etkiledi Kimini Olumlu Kiminisini Olumsuz. Asya Ülkelerinde Ortaya Çıkan Omicron Varyantı Sebebiyle Asya Ülkelerinde Başlayan Kapanma, Çin'in Ağır Enerji Kısıtlamaları Ve Parça Tedariğinde Yaşanan Büyük Sıkıntılar Apple'ın İphone Üretimini Durdurmak Zorunda Bıraktı.

Teknoloji Devi Firmaların Üretim Hatları Hayati Önem Taşıyor. Fabrikaların Durması, Mola Vermesi Veya Küçük Bir Kesinti Dahi Milyonlarca Dolar Zarara Uğratabiliyor Firmaları. Zaman Zaman İse Fabriklarda Üretimin Durması Kaçınılmaz Olabiliyor

Apple'ın Bugünlere Gelebilmesinde Büyük Rol Oynayan İphone Satışlarının Kesintiye Uğramaması İçin Apple Tedbir Almak Zorunda. Apple Zaman Zaman Üretimin Aksamaması İçin Yüz Milyonlarca Dolar Para Ödeyerek Ram, Bellek, Ekran, İşlemci Gibi İphone Bileşenlerini Önceden Satın Alabiliyor Veya Ayırtabiliyor. Çünkü Üretimde Yaşanacak Aksaklıklar Apple'a Büyük Zararlara Mal Olabiliyor.

​​​​​​Apple'da Üretim ve Tedarik Safhaları

Bu Hafta Yaşanan Olay Apple Firmasını Çok Zor Durumda Bıraktı. Çin'in Enerji Kullanımı Konusunda Büyük Kısıtlamalar Getirmesi, Malezya Ve Vietnamda Yaşanan Virüs Sebebiyle Kapanmalar Parça Tedariğinde Yaşanan Kıtlık Apple'ın Kritik Bir Karar Almasına Sebep Oldu.

Son 10 Yıldır İlk Defa Böyle Bir Durumla Karşılaşan Apple, İphone Üretiminin Durdurulması Kararını Aldı. Geciken Parça Tedariği Sebebiyle Uzayan Üretim Süreci İşçilere Ekstra Ödeme Yapmasını Gerektirdiği İçin Parça Tedariği Normale Dönene Kadar Üretim Yapılmayacak. Tedarik Zincirlerinin İlk Kez Böyle Bir Olayla Karşılaştıklarını Ve Günlerce Sürebileceğini İfade Ediyor.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24