Antalya Sel Altında!!!

Evleri su bastı, araçlar zarar gördü. Kumluca ve Finike ilçelerinde akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur sele döndü. Sağanak yağmur sebebiyle çok sayıda evde su baskını yaşandı.

12 Aralık 2022 Pazartesi 09:13
1380 Okunma
Antalya Sel Altında!!!

Yurt genelinde kış aylarına girilmesiyle birlikte doğuda kar etkili olurken, güneyde ise yağışlar sürüyor. Antalya'da da sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı. Birçok evi su bastı, araçlar zarar gördü. Kumluca ve Finike ilçelerinde etkisini gösteren sağanak sele döndü.

Yağış köprüleri yıktı

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, akşam saatlerinde başlayan yoğun yağışın sele döndüğünü ve köprüleri yıktığını belirterek iş makinelerinin de çalışamadığını söyledi. Evlerinde mahsur kalanlar var. Evlerde mahsur kalan ihbarları için bölgeye AFAD'dan destek istenildiği, belediye personelinin de yine mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

Seralar da zarar gördü

İHA'nın haberine göre, özellikle Sarıcasu bölgesinin selden etkilendiği, yolların yamaçlardan inen hafriyatlarla dolduğu belirtilirken, örtü altı üretim merkezi olan ilçede seraların da büyük zarar gördüğü bilgisi geliyor. Kayıp ve can kaybı yok. İlçe merkezinde yapılan anonslarla vatandaşlar da dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı. Kumluca ve Finike de şu ana kadar kayıp ya da can kaybı olmadığı bildirildi.

Son Dakika! Antalya'da sel: Evleri su bastı, araçlar zarar gördü

Okullar 1 gün tatil edildi

Kumluca Kaymakamı ve Finike Kaymakam Vekili, sel sebebiyle Kumluca ve Finike'de ilk ve orta dereceli okullara 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Diğer yandan Kumluca Kaymakamlığında kriz masası kurulurken bölgeye ulaşan AFAD ekipleri de çalışmalara başladı.

Elektrik kesintileri yaşanıyor

Bu arada, etkisini sürdüren sağanak nedeniyle zaman zaman kısmi elektrik kesintileri de yaşanıyor. Öte yandan, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Gavur Deresi'nin taşması nedeniyle oluşan sel sonucu, 3 noktada yol trafiğe kapandı. Kumluca ilçesinin Kemer ilçesi istikameti çıkışı ile Kumluca-Finike kara yolu ve Altınyaka Mahallesi kesişiminde ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

"Zararları telafi etmek amacıyla çalışıyoruz"

Sağanak yağış bölgede etkisini sürdürürken, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, "Kıymetli hemşehrilerim, Finike Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle birlikte aşırı yağış nedeniyle meydana gelen zararları telafi etmek amacıyla çalışıyoruz. 12 Aralık Pazartesi günü ilçe genelindeki tüm okulların tatil olduğunu belirtiyor, acil durumlar dışında dışarıya çıkmamanızı rica ediyorum." dedi.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24