Ağır geçiren de hafif geçiren de risk altında

yeni bir araştırmaya göre, Çin'in Wuhan kentinde Kovid-19'u erken atlatanların yaklaşık yarısında hastaneden taburcu olmalarından tam bir yıl sonra bile en az bir kalıcı semptom görüldüğü tespit edildi.

01 Ekim 2021 Cuma 16:06
374 Okunma
Ağır geçiren de hafif geçiren de risk altında

Araştırmaya, pandeminin başlarında Wuhan'daki iki hastaneden birine kaldırılan 2.433 yetişkin hasta dahil edildi. Hastaların çoğunun durumu ciddi olmasa da içlerinde yoğun bakım gerektirecek kadar ciddi vakalar da vardı. Tamamı 12 Şubat-10 Nisan 2020 tarihleri arasında taburcu edilen hastaların takip çalışması 2021’in mart ayında yapıldı.

Koronavirüs: T hücreleri Covid-19'a karşı gizli bağışıklık mı sağlıyor? -  BBC News Türkçe

Genel olarak, hastaların yüzde 45’i bu bir yıllık takipte en az bir semptom bildirdi. En sık görülen semptomlar halsizlik, terleme, göğüs sıkışması, anksiyete ve miyalji (kas ağrısı) oldu.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 01.10.2021 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24