ABD'de vakalar 3 kat arttı: Her 500 kişiden biri koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

ABD, Kovid-19 pandemisine karşı mücadelesinde bir başka korkunç dönüm noktasına ulaştı. Ülkede bildirilen ilk Kovid-19 vakasından bu yana her 500 Amerikalıdan 1'i koronavirüsten hayatını kaybetti.

16 Eylül 2021 Perşembe 09:37
376 Okunma
ABD'de vakalar 3 kat arttı: Her 500 kişiden biri koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, ABD'de toplam 663 bin 913 kişi Kovid-19'dan nedeniyle yaşamını yitirdi.

ABD Sayım Bürosu'na göre, Nisan 2020 itibariyle ABD nüfusu 331.4 milyondu.

Son rakamlar, ABD'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 25 Mart 2020 tarihinden bu yana, ülkede her 500 kişiden birinin virüs nedeniyle öldüğü anlamına geliyor.

Diğer taraftan, ülkedeki hastaneler Delta Varyantı nedeniyle yatak yetersizliğiyle boğuşurken, yetkililer virüsün yayılmasını yönetmek amacıyla, işyerlerinde aşılama ve okullarda maske zorunluluğu gibi yönergeler uyguluyor.

Tüm bunların yanı sıra, yeni vakalarda ve ölümlerde keskin bir artış eğilimine var.

ABD Hastalık Kontrol Merkezleri’nden (CDC) alınan verilere göre, ülke geçen ay ortalama günlük vakalarda yüzde 30'dan fazla artış bildirildi ve günlük ölümlerin sayısı neredeyse üç katına çıktı.

Ancak, ABD nüfusunun sadece yüzde 54'ü tam olarak aşılanmışken, aşı olanların oranı geçtiğimiz ay içinde düştü. Sağlık uzmanları, aşıları koronavirüse karşı en iyi korunma yolu olarak görülüyor ve Covid-19 nedeniyle ölen kişilerin çoğunun aşısız olmasına dikkat çekiyor.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 16.09.2021 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24