Virüs ve mikroplara karşı mücadelede uçucu yağların etkisi önemi nedir?

Uçucu yağlar ferah bir ortam sağlarken aynı zamanda bazı yağlar mikrop kırma özelliğine de sahip. Soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlarda uçucu yağların önemini Dionesse’nin kurucusu Serdar Karakayiş açıklıyor.

04 Şubat 2021 Perşembe 15:27
442 Okunma
Virüs ve mikroplara karşı mücadelede uçucu yağların etkisi önemi nedir?

Yüzyıllardır değer kaybetmeksizin hayatımızda var olan çeşitli bitkiler pek çok anlamda hayatımıza değerli katkılarda bulunuyor. Lavanta yağı, portakal yağı, XX, XX yağlarını bulunduğu ortama ferahlık sağlarken aynı zamanda gribal enfeksiyonlarda ve soğuk algınlığı durumlarında mikrop kırıcı özelliğe sahipken kekik yağı, XX, XX yağları nefes darlığına geliyor.

Portakal Yağı, Lavanta yağı, Kekik yağı faydalarını saymakla bitmiyor.

Portakal Yağı, Lavanta yağı, Kekik yağı ile ilgili görsel sonucu

Günümüzde antiseptik özelliği de yüksek olduğu için, kekik yağı ve hakiki kekik yine mikrop kırıcıdır. Özellikle şu an çokça tercih tercih edilen bir durumdadır. Pandemi döneminde bunu özellikle suya birkaç damla damlatıp ağızda çalkalayıp içildiğinde ağız-boğaz sağlığı için iyi olabilir.

Portakal yağının yoğun bir meyve kokusu vardır. Portakalın kabuğu yavaş yavaş soyulurken etrafa yayılan, turuncu renkli meyvenin saldığı, o keskin kokuyu aynı zamanda mikrop kırıcı bir özelliği de sahiptir. Bu koku ruhu canlandıran ve vücudu sakinleştiren, içinizde huzur ve mutluluk yaratan bir kokudur.

Anti bakteriyel olarak da bilinen birkaç damla lavanta yağı ile evinizde tertemiz, sakinleştirici bir koku elde edebilir, baş ağrılarını dindirebilir, rahat bir uyku çekebilir hatta cildinizdeki egzamayı tedavi edebilirsiniz.

Pandemi dönemi strese iyi gelen koku aromaları

Dionesse’nin kurucusu Serdar Karakayiş; Pandemi döneminde evlere kapanma sürecinde pek çok kişi yoğun bir stres ve baskı altında hissediyor kendini. Evlerde geçirilen vakitler artıkça insanlar karamsar bir ruh haline bürünüyor. Bu durumda evde ferah ortam yaratmak çok önemli bir durumda. Evde çeşitli bitkilerin esanslarının kokusunu hissetmek hem fizyolojik hem de psikolojik olarak insanları ferahlatıyor. Yasemin yağı bunlardan en güzel örneklerden biridir. Yasemin yağı faydaları stresi azaltır, ortama aynı zamanda hoş bir koku yayılmasına sebep olur. Papatya yağı ise aynı zamanda ağrı kesici özelliği vardır. Aynı zamanda nefes açar stres ve uykusuzluğu önler. İfadelerini kullandı.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.02.2021 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.