Kadın Girşimci Sena Akdemir'i Tanıyalım...

Bir kadın girişimci olan Sena Akdemir ile yaptığımız keyifli röportajı, kahveleri alıp gelin birlikte okuyalım.

09 Kasım 2022 Çarşamba 09:53
1931 Okunma
Kadın Girşimci Sena Akdemir'i Tanıyalım...

Röportaj öncesi Sena Hanım için sizlere diyeceklerimiz var. Öncelikle güzel ve güzelleştirmeyi seven, samimi, dobra, işinde titiz, hayat yolculuğunun keyfini çıkaran, mutlu kadın! 

  1. Sena Hanım öncelikle sizi tanımak isteriz. Bize kendinizi anlatabilir misiniz?

1996 Afyonkarahisar doğumluyum. Altı yaşında tatlı bir kızım var ve onunla beraber hayat mücadelesine devam ediyorum.

  1. Sena Hanım girişimci olmaya ne zaman karar verdiniz? Nasıl gelişti?

Girişimci olmaya aslında çok küçük yaşlarda karar verdim. Çünkü bu sektör kadınların hayatına dokunabilme sanatı ve bende erken yaşlardan itibaren bunu yapma isteği vardı. Daha sonra bir isimle tanıştım ki kendisi örnek aldığım ve gerçekten çok sevdiğim bir üstad. Sevgili Sibel Keçeli, onu kendime idol edinip, yol almaya gayret ettim ve ediyorum.

  1. Yaşadığınız zorluklardan ve güzelliklerden bahsedebilir misiniz?

Evet tabii ki yeni işletmenin kendine göre zorlukları oluyor, lakin benim yaşadığım zorluklar çok hatrı sayılır değil. Çok fazla sevenim var ve şuanda gelen güzel yorumlar beni yukarıya çekiyor. Bu çizgide, kalite de olduğum sürece doğru yolda olduğumu hissediyorum.  

  1. Merkeziniz de yapmış olduğunuz işlemlerden bahsedebilir misiniz?

Birçok işlem var. Kısaca başlıklardan hemen bahsedeyim. Cilt bakımı, protez tırnak, ipek kirpik, profosyonel kalıcı makyaj, saç uygulamaları, ameliyatsız yüz germe bunlardan birkaçı.  

  1. Müşteri memnuniyeti dönüşleri nasıl? Olumlu yönde ve olumsuz yönde eleştiriler üzerinde nasıl etkileniyorsunuz?

Mutsuz bir müşterim henüz olmadı. Benim için en önemlisi de bu zaten. İşim, ben ve ekibim oldukça iyi yapmaya özen gösteriyoruz. Sağlık sektörünün bir parçası olarak her bir bireyin istediği sonucu alması ve sonrasında ki süreçte devamlılığını sağlaması kazancımızdan önce gelmektedir.

  1. İleriye dönük kariyerinizde belirlediğiniz, kendinizi görmek istediğiniz yer neresidir?

Şuanda bir ürün üretime geçtim ve kendi markamı oluşturdum. Yavaş yavaş görmek istediğim yere geliyorum diyebilirim. Afyon da yaşıyorum ama yakında Türkiye’nin her yerinde olacağım.

  1. Sena Hanım bu işi yapmıyor olsaydınız eğer başka hangi meslek dalı ile ilgilenirdiniz?

Bu işi yapmıyor olsaydım hiçbir iş yapmazdım. Çünkü bazıları doğuştan şanslıdır ve bir evin tek kızı olarak biraz rahat büyüdüm. Yapısal olarak ya hep ya da hiç kavramı üzerinden hareket eden biriyim. . İnsanların hayatta bir idolleri muhakkak olmalı, bence biraz önce bahsettiğim sevgili Sibel Keçeli’nin bir sözü var dükkanıma da yazdırdım. “Biz bir işi ya en iyi şekilde yaparız ya da hiç yapmayız” Yani bu işi yapmamış olsaydım diye bir şey yok mutlu olamazdım ve yapmazdım.

  1. Çalışma hayatınız ile ailenize ayırdığınız zaman dağılımını nasıl yapıyorsunuz?

Gerçekten bu soruya annemin istediği şekilde cevap vereceğim. Gerçekten annem ayarlıyor, çünkü yoğunluktan ben kafamı kaldıramıyorum. Annem gerçekten iyi bir toparlayıcı, tam anlamı ile hatta can kurtaran.

  1. Aileniz ile ilişkileriniz nasıl?

Ailem benim her şeyim. Bazen yoğunluktan dolayı birazcık kırılıyorlar bana lakin dünyaya bir kere daha gelsem yine onların yanında olmayı tercih ederdim.

  1. Çalışma hayatınızın dışında Sena Hanım nasıl bir kadın?

İnsanların bana söylediklerini söylemek istiyorum. İşinin arkasında duran, sevimli, sempatik, dürüst ve çalışkan diyorlar. Çünkü gerçekten hizmet sektörü çok zor ve kadınlar ekstra bir zor J Dolayısı ile bu saydığım vasıflardan birisi sizde mevcut olmazsa ne yazık ki iş daha da zor olabilir. Ben kendi mutluluğum kadar misafirlerimin de mutluluğunu çok önemsiyorum. Çalışma hayatım, kendi hayatım aslında diyebilirim.

  1. Girişimci kadınlara ve özellikle bu sektörde olan kişilere önerileriniz nelerdir?

Oldukça bu sektörde fazla şubeleşmeler var. Ne yazık ki belgesiz insan çalıştırma ve unvan verme gibi hatalara giriyorlar. Ben danışanlara özellikle belge ve eğitim konusunda sorgulamaları gerektiğini söylüyorum. Çünkü bu iş sağlık. O yüzden denetimlerin artması gerektiğini düşünüyorum. Doğru işlem, kaliteli ürün ve eğitimli uzmanlar ile danışanlar hizmetlerini almalılar. Bizlerin onlar ile aynı kefede olmadığımızı belirtmek istiyorum.

Keyifli röportaj için teşekkür ederiz. 

Röportaj: Ayşe Şengüneş

İletişim Bilgileri;

Telefon: 0539 219 28 63

instagram: @senaakdemirguzellikmerkezi

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 09.11.2022 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.