GÖKTÜRK'ÜN YENİ SANAT ve SOSYAL AKTİVİTE MERKEZİ: KEMER MÜZİK VE DANS AKADEMİ

Kemer Akademi Kurucu Yöneticileri Gökhan Uğurlu ve Sefer Turan ile Göktürk’ün yeni sanat ve sosyal aktivite merkezi Kemer Müzik ve Dans Akademi hakkında konuştuk...

21 Ekim 2020 Çarşamba 12:39
3087 Okunma
GÖKTÜRK'ÜN YENİ SANAT ve SOSYAL AKTİVİTE MERKEZİ: KEMER MÜZİK VE DANS AKADEMİ

Bize Kemer Müzik ve Dans Akademiden bahseder misiniz?

Sefer Turan: Okulumuz görsellerimizden de anlaşıla- cağı üzere, Göktürk kemerinin hemen dibinde doğayla iç içe yeşillikler içinde müstakil bir yapıdadır. Ayrıca her odasına ve sınıfına kendi kapısından girilebilen sosyal mesafeli, tüm hijyen kurallarının en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bir müzikal kompozisyonla dizayn edilmiştir, ama bizim için bundan daha da önemlisi, okulumuzun kuruluşundaki en önemli avantajımızın doğal yapımızın güzelliğinden ziyade, mesleğinde 25 yılı aşkın süredir sanata hem akademik hem de popüler olarak hizmet vermiş, müziğe ve dansa tutkuyla bağlı bir öğretmen kadrosunu bir araya getirebilmenin naçizane başarısı olarak görüyoruz, bununla birlikte bizim bir çok müzik eğitim kurumundan nitel olarak ayrıcalığımızın, en başında her öğrencimize bilimsel ve akademik parametreler ile düzenlediğimiz işitsel ve ritimsel(Dalcrozze) testini yapıp, şansa yer bırakmayacak şekilde öğrencinin seviyesine ve yeteneğinin niteliğine göre bir eğitim müfredatı oluşturmak olduğunu düşünüyoruz...

Müzik eğitimi sizce nasıl bir süreçtir?

Gökhan Uğurlu: 1924'te İzmir Kız Muallim Mektebi'nin ilk açıldığı sene, genç öğretmen adaylarından birisi Atamızın herkezce bilinen müzik sevgisine istinaden, Atam sizce Müzik hayatta insana lazım mıdır? Diye sorar. Atamız da; gülerek “Lazım değildir evladım, zaten Musiki hayattır...” der. Gerçekten atamızın da dediği gibi müzik hayatımızın ve ruhumuzun bir imzasıdır.

Yetenekli olsak da olmasak da hepimizin hayatında müzik gerek profesyonel ya da amatör dinleyici ya da çalıcı olarak bir şekilde olmuştur, önemli olanda bu müzik zevkinin bize kattığı haz ve mutluluğu, yaşarken bize kazandırdığı akademik ya da sosyal avantajlar ile de kişinin bilişsel ve duyuşsal zekasına kattığı yeteneklerini geliştirebilmesiyle, daha da önemli hale geldiğini ifade etmek isteriz. Bizce de önemli olan ilk etapta öncelikle müzik ve dans ile mutlu olmak ve bununla da birlikte teknik ve müzikal bir derecelendirme ile öğrencinin tekniğini zorlamadan müzikalitesini geliştirerek gelişmesine yardımcı olmaktır. Her başarıda olduğu gibi, Enstruman eğitimi de bir istikrar ve müzikal disiplin gerektirir, bu disipline bağlı kalıp çalışanlar daha da gelişip üst düzey sanatsal eserleri icra ederek üst düzey müzikal mutluluklar yaşarken, diğerleri de çalışma hayatlarının ya da tutkularının izin verdiği oranda bir sanat ve müzik çabası ile popüler kültürün eserleriyle bu mutluluğu ve hazzı yaşarlar ve her durumda biz müzikten ve sanattan istediğimiz ölçüde istifade ederiz.

Okulunuzda ne eğitimleri veriyorsunuz? Uluslararası bir sertifika programına dahil misiniz?

Sefer Turan: Okulumuzda her enstrumanın eğitimi öğrencimizin isteğine göre değerlendirilerek Akademik olarak verilmektedir, ayrıca Avrupa Birliği Sanat program otoritesi LUCAS’ın onayladığı ve tavsiye ettiği en önemli sanat sertifika programlarından olan L.C.M (London Collage of Music) ve ayrıca Dansın resmi olarak dünyada ki tek sertifikalı Dans Programı olan Rockscholl dans ve EnstrumanProgramı Türkiyede ikinci yetkili kurum olarak okulumuzda bulunmaktadır. Okulumuzda Street Dance, Jazz Dance, Modern Dans eğitimleri sertifikalı olarak verilmektedir.

Bununla birlikte, 30 yılı aşkın bir Dans deneyi- mi olan ve özellikte Kadın Tekniğinde Türkiye’de duayen bir isim olan ve aynı zamanda Milli Tango Hakemi olan öğretmenimizden de Milonga, Habenera, Boanes Arias Tangosu dersleri de ustalıkla alınabilmektedir. Sertifikalı Enstruman dersleri olarak piyano, bateri, gitar (bas-elektro- klasik) keman, çello, klarnet, saksafon ve flüt başta olmak üzere bir çok çalgı eğitimi ile birlikte Klasik ve Popüler Şan dersleride okulumuzda verilmektedir.

Bünyemize çok değerli hocalarımızla birlikte Yoga, Resim gibi renkli başlıkları da dahil ettik. Ama belirtmek isteriz ki bu konuda ki en çok talep gören çalgılar, çocukların Beyin gelişiminde ve özellikle Beyin Hücrelerini (Nöron) birbirlerine bağlayan Sinaptik bağlantıları geliştiren ve beyinde fırtınalar yaratan Piyano Ve Bateridir.

Şunuda eklemeliyiz ki; 2011 yılında İngiliz Nörologlar ve İsveçli Pedagoglar tarafından 5 yıl süre ile yapılan bir bilimsel araştırmada günde en az 10 dakika Piyano veya Bateri çalan çocukların Sinaptik bağlarının çalmayanlardan 7 kata kadar daha fazla gelişerek kalınlaştığı ve tek bir senkronda ve zamanda birçok duruma konsantre olabildiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu anlamda sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki; hem Nörolojik olarak hemde Ruhsal ve Bilişsel olarak müziğin hayatımızda ki ve ruhumuzda ki gelişimini bilerek resmi sertifika programlarımızı her öğrencimize ayrı ayrı bir reçete ve incelikle seçip o müfredat dahilinde ilerliyoruz.

Kemer Müzik ve Dans Akademi

Adres: Mithatpaşa Mah. Selanik Bulvarı No:196 Kemerburgaz - Eyüpsultan/İstanbul

Telefon: 0212 360 35 05

Instagram: kemermuzikakademi

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.