Eyüpsultan’da Ramazan coşkusu, ezgi gecesi ile başladı

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor.

04 Nisan 2022 Pazartesi 12:13
811 Okunma
Eyüpsultan’da Ramazan coşkusu, ezgi gecesi ile başladı

Bu kapsamda her akşam teravih namazı sonrası Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda kültür, sanat, edebiyat ve müzik dünyasının önemli isimlerini vatandaşlarla buluşturuyor.

Konserler, edebiyat söyleşileri, şiir akşamları ile Eyüpsultanlılar ve Eyüpsultan’a gelen misafirler Zal Mahmut Paşa’nın manevi ve tarihi atmosferinde dolu dolu bir Ramazan geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Selahattin Kocaaslan’ın moderatörlüğünde her akşam farklı bir konuğun ağırlandığı etkinlik çadırında Ramazan’ın 1. günü sesiyle, sözüyle, yorumuyla, ezgileriyle gönüllerde taht kuran Ömer Karaoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Eyüpsultan Belediyesi’ne sakin ve nezih bir ortamda güzel bir aile buluşması sağladığı için teşekkür eden Karaoğlu “Bu güzel ay gelir uğrar 11 ayın ardından bize kalan 11 aya hazırlamak için, gelir bizi biraz daha insan kılmak, bizi güzelleştirmek için gelir de insanlığını bir kısmı ondan haberdar bile olmazlar. Bu da bir nasip işidir gerçekten, bu rahmetin farkına varabilmek, rahmet ayının kıymetini bilebilmek. Rabbim bilenlerden eylesin cümlemizi diyelim. Ramazan-ı şerifimiz bu kutlu ay, Kur'an ayı, rahmet ayı bereket ayı hanelerimize her birimize memleketimize inşallah hayırlar bereketler getirsin” dedi.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 04.04.2022 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24