Eyüpsultan İlçe Emniyetten Soluk Kesen Operasyon...

Göktürk merkez mahallesinde Eyüpsultan Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyon başarılı şekilde sonuçlandı.

03 Eylül 2022 Cumartesi 14:45
11684 Okunma
Eyüpsultan İlçe Emniyetten Soluk Kesen Operasyon...

Suçluların yanlarında yaşayan arkadaşlarından birinin polise uyuşturucu madde yetiştirdikleri ihbarı üzerine  Eyüp İlçe Emniyeti arekete geçti. 29.08.2022 tarihi itibari ile devriye ekiplerinin de gözlemleri sonucunda varılan tespit üzerine 02.09.2022 tarihinde günün nöbetöi savcısından alınan arama kararı doğrultusunda eve baskın yapılmıştır. Yakalanan suçluların uyuşturucu madde ticareti yaptığı, faili firar araması olduğu ve olay yerinde de ruhsatsız silah, kokain ve yüksek miktarda para ele geçirilmiştir. 

Eyüpsultan İlçe Emniyetten alınan bilgi doğrultusunda olay detayı aşağıda yer almaktadır;

  29.08.2022 günü saat 16.30 sıralarında Eyüpsultan Devriye Ekipler Amirliğine bağlı 79-245 kod nolu ekip olarak Göktürk merkez mahallesi ara sokaklarda şüpheli şahıslara yönelik çalışmalar sırasında polis olduğunu anlayan bir şahıs görevlilerin yanına  gelerek kemerburgaz meydanda şok market olarak tarif ettiği bir adreste uyuşturucu madde yetiştirdiklerini ve adreste birden fazla silahların olduğunu bu bilgileri kendisine yakın olan arkadaşından edindiğini  beyan etmiş, ihbarcı şahıs ekip otosunu alınarak bahse konu geçen adres olduğunu biz görevlilere göstermesi üzerine tespit etmiş, adresin sistem üzerinden yapılan çalışmalarda kimsenin ikamet etmediği görülmüş, ancak apartman içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarda dairenin ışıklarının yandığı dışarıdan izlendiğinde 3 şahsın ara ara balkona çıktığı, ikamet çevresinde yapılan takiplerde kredi kartı kullanmadan nakit alışveriş yaptıkları görülmüş,
      02.09.2022 günü saat 00.00 sıralarında adres takibe alınmış, şüpheli şahısların hareketleri izlenmiş, ikamette hareketlilik olduğu görülmüş konu olduğu haliyle Günün Nöbetçi savcısına aktarılmış 06.00 - 08.30 saatleri arasında arama kararı alınmış,

        02.09.2022 günü  saat 06.00 sıralarında bahse konu adrese girmek amacıyla vinç marifetiyle bahse konu ikametin balkon kısmına çevre güvenliği alınarak yaklaşılmış, balkon içerisine vinçle inmek suretiyle inilmiş, ikametin içersine H. K. isimli hazirun eşliğinde girilmiş, evde şahsın olduğu görülmüş, ev aramasına başlanmış yapılan aramada toplam daralı ağırlığı 77,43 gram gelen kokoin ve esrar olarak tabir edilen madde,hassas terazi, 137.470 TL nakit para ve ikamette Star becheverıa ibareli 2 adet fişek olan ruhsatsız silah görülmüş,silahın kime ait olduğu sorulduğunda D.C. isimli şahıs kendisine ait olduğunu eniştesini kasten öldürmeye çalıştığını olayda bu silahı kullandığını beyan etmiş, şahsın daha sonradan yapılan sorgulamasında 2022/1779 Kuştepe polis merkezi tarafından kasten öldürmeye teşebbüs suçundan Firar olduğu tespit edilmiş, H. T. isimli şahsın yapılan sorgusunda Diyarbakır ilinde kasten yaralama suçundan Firar olduğu görülmüş, şahıslar ve bahse konu deliller ile birlikte şahıslara alınan darp cebir raporu ve parmak izi tespitleri yapıldıktan sonra gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için Göktürk Polis Merkezi Amirliğine getirilmiş olup, günün Nöbetçi savcısı ile yapılan görüşmede şahıslara TCK 188 Uyuşturucu ticaretinden işlem yapılması bahse konu ikametten çıkan delil ve telefonlara el konulması, D. C. isimli şahsa 6136 sayılı kanuna muhalefetten dolayı işlem yapılması, şahısların mevcutlu olarak huzura getirilmesi talimatı alınmıştır.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 04.09.2022 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.