Eyüpsultan Köylerini ve kırsal bölgelerdeki eğitim kurumlarını desteklemeyi amaçlayan etkinlik kapsamında, Eyüpsultan Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYKÖYDER) ile Göktürk Dergisi ve Gazetesi ortak bir projeye imza attı. EYKÖYDER Başkanı Fatih Papiş ve Başkan Yardımcısı Ümit Öner’in öncülüğünde düzenlenen organizasyonda, Işıklar İlkokulu ve Ağaçlık Köyü İlkokulu ziyaret edildi.

Whatsapp Görsel 2025 05 28 Saat 15.23.59 C8665Dd9

Etkinliğe, Eyüpsultan Belediyesi’ne bağlı Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında faaliyet gösteren Rami ESMEK de katkı sağladı. Burada üretilen el yapımı ve organik oyuncaklar, minik öğrencilere ulaştırıldı. Oyuncaklar hem sağlıklı malzemelerle üretilmiş olması hem de emekle yapılmış olması açısından çocukların büyük ilgisini çekti.

Whatsapp Görsel 2025 05 28 Saat 15.23.58 34A050A3

Etkinlikte çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken, organizasyon ekibi de bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini belirtti. Dağıtılan oyuncakların yanı sıra çocuklarla sohbet edilip oyunlar oynandı; okul öğretmenleri ve yöneticileri de desteklerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

Whatsapp Görsel 2025 05 28 Saat 15.23.57 A911878C

Bu ziyaret, toplumsal dayanışmanın, çocuklara yönelik duyarlılığın ve yerel iş birliğinin güzel bir örneği olarak hafızalarda yer etti.

Whatsapp Görsel 2025 05 28 Saat 15.23.59 E5Bedbd9