Milyonlarca Emekliyi İlgilendiren Zam Oranı Belli Oldu!

Emekli maaşlarına zam ile ilgili son dakika araştırmaları hız kesmeden devam ediyor.

20 Kasım 2018 Salı 09:37
668 Okunma
Milyonlarca Emekliyi İlgilendiren Zam Oranı Belli Oldu!

Emekli maaşlarına zam ile ilgili son dakika araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Milyonlarca vatandaş Ocak ayında yapılacak zam için geri sayıma başladı. Geçtiğimiz Temmuz ayı ve iki bayramda aldıkları ikramiyelerle yüzleri gülen emekliler, bu yılda yapılacak maaş artışlarını yakından takip ediyorlar. Özellikle 2018 yılının ikinci yarısında gerçekleşecek olan enflasyon oranlarının etkili olduğu maaş artışlarında rakamlar netleşmeye başladı. İlk 4 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından milyonlarca vatandaşın kafasındaki ortak soru en düşük ve en yüksek emekli maaşı ne kadar olacak? sorusu geliyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları...

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Milyonlarca vatandaş bu sorunun yanıtını arıyor. Biz de Sabah.com.tr ekibi olarak sizler için yine en doğru ve güvenilir bilgileri hazırladık. İşte en düşük ve en yüksek emekli maaşı...

Takvim'in haberine göre 2019 Ocak zammı konusunda beklentileri devam ederken 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon; SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını, memurların ve memur emeklilerinin ise yüzde 4'lük artışa ilaveten alacağı enflasyon farkını gösterecek.

Temmuz-Ekim enflasyonu yüzde 12.26 olarak gerçekleşti. Geriye 2 veri kaldı. Ancak tahminler ipuçlarını veriyor. Merkez Bankası, Kasım ayı beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 24.22 iken, bu anket döneminde yüzde 24.45 oldu.

Bu tahmine göre, 2018'in ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 13.99 olarak gerçekleşebilecek.

TAHMİN ARTTI

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı bu tahmine göre yüzde 13.99 olacak. Memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 10.49 enflasyon farkı oluşacak.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, Ocak'ta, 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyonun yüzde 3.5'i aşan kısmı kadar fark alacaktı.

Bu tahmine göre memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.49 enflasyon farkı ve yüzde 4 toplu sözleşme artışıyla yüzde 14.49'a ulaşacak.

3 OCAK KİLİT TARİH

Kesin zam oranı Kasım ve Aralık enflasyon verileriyle ortaya çıkacak. Memurlar ve emekliler, 3 Ocak'ta Aralık ayı enflasyonuyla zam oranlarını öğrenecek.

MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Memurlar maaşlarına son zammı geçtiğimiz temmuz ayında almışlardı. Toplu sözleşmede öngörülen yüzde 3.5'lik zamma ek olarak 2018'in ilk altı ayında oluşan 9.17'lik enflasyon farkı da eklenince zam oranı 8.67 oldu.

Maliye Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre ise memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan temmuz zammı yüzde 8.65 olarak gerçekleştirildi..

2019 yılının Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak olan zam ise bu yılın son 6 aylık enflasyon verileri neticesinde belli olacak. Peki, Uzmanların tahminlerine göre 349 TL civarında olması beklenen enflasyon farkı zammı ile en düşük memur maaşı 3.482 TL olacak.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24