Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Açıklandı! TCMB'nin Faiz Kararı Ne Oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yılın ikinci toplantısında faiz değişikliğine gitmedi. Yüzde 14 olan politika faizi sabit bırakıldı.

17 Şubat 2022 Perşembe 14:23
599 Okunma
Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Açıklandı! TCMB'nin Faiz Kararı Ne Oldu?

Döviz kurları ve altın fiyatları gibi birçok ürünü etkilemesi nedeniyle piyasaların gözü her ay Para Politikası Kurulu’ndan çıkacak faiz kararına çevriliyor. Yılın ilk kararında TCMB faizleri sabit seviyede tutmuştu. Bu ay açıklanan Şubat 2022 faizinde ise resmi açıklama geldi. İşte faizlerde son durum…

MERKEZ BANKASI ŞUBAT 2022 FAİZ KARARI AÇIKLANDI

TCMB’nin PPK toplantısı şubat ayında 17 Şubat 2022 Perşembe günü gerçekleştirildi. Faiz kararı da aynı gün saat 14:00’te duyuruldu.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre şubat ayı kararı faizlerin sabit tutulması yönünde oldu. Böylelikle faizler yüzde 14'te sabit kaldı.

2021 YILINDA FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu.

Eylül ayında ise faizler yüzde 19’dan yüzde 18’e çekildi. Ekim ayında politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 18'den yüzde 16'ya indirildi. Kasım ayında da faiz indirimini sürdüren TCMB 100 baz puan indirime gitti ve faizleri yüzde 15’e çekti.

Son olarak Aralık ayında da faizlerin 100 baz puan indirilmesiyle birlikte faizler yüzde 14’e düşürülmüş oldu.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24