Bitcoin Tekrardan Rekora Mı Gidiyor?

ABD, kripto paraların suç amaçlı kullanılmasının önüne geçmek için yeni bir adım attı ve Ulusal Kripto Para Uygulama Timi'ni kurdu. ABD'nin bu hareketinden sonra Bitcoin yaklaşık 5 bin dolarlık bir yükseliş hareketi gerçekleştirdi.

07 Ekim 2021 Perşembe 14:10
1031 Okunma
Bitcoin Tekrardan Rekora Mı Gidiyor?

Nisan ayındaki âni düşüşü kaldıramayan Bitcoin, Mayıs ayında başlayan çöküşten ancak Temmuz ayında kurtulabilmeyi başarabildi. Temmuz ayından beri toparlanmaya yönelik hareketler sergileyen ve yatırımcılarının yüzünü güldürmeye tekrardan başlamış olan Bitcoin piyasası şu anda olumlu yönde ilerliyor gibi gözüküyor.

Yatırımcıların Bitcoin için uzun vâdede tekrar kendisini toparlayacağı konusunda fikirleri çok güçlüydü. Bitcoin'in daha zor dönemlerden geçtiğini ve bu günleri atlatabileceğini düşünen yatırımcıların sayısı da tabii ki azımsanamayacak kadar büyük ve ciddi.

Mayıs ayında başlayan çöküşten sonra Bitcoin'in en başarılı tepe noktası Eylül'ün ilk çeyreğinde gerçekleşti, o zamandan bu yana âni yükseliş ve düşüşlerle yatırımcıları şaşırtan Bitcoin, yeni bir tepe noktası oluşturdu ve yatırımcılarını tekrardan ümitlendirdi.

Bitcoin'deki âni yükselişten sonra bâzı Altcoinler de tekrardan toparlanmaya başladı. Bitcoin'deki bu âni değişim Ethereum'un fiyatını pek etkilemiş gibi gözükmüyor fakat detaylı bir analiz yapmadan kesin bir yorum yapmak pek akıl kârı değil tabii ki.

BTC Dominance'a değinecek olursak, Dominance Şubat ayından beri düşüşte ve halâ daha düşmeye devam ediyor.

Ulusal Kriptopara Uygulama Timi

ABD kripto paraların suç amaçlı kullanılmasının önüne geçmek için yeni bir adım attı ve Ulusal Kriptopara Uygulama Timi'ni kurdu. Tim, sanal para borsaları ve kara para aklayıcılar tarafından işlenen suçları soruşturacak.

Kurulan bu yeni timin görevleri arasında, sanal para borsaları ve kara para aklayıcılar tarafından işlenen suçları soruşturmak olacak. Tim ayrıca, dolandırıcılık veya gasp yolu ile kaybedilen sanal paraların takibi ve geri alınması üzerinde de çalışmalarda bulunacak. Bilgisayar korsanlarına kripto para ile yapılan fidye ödemeleri de yine timin görevleri arasında olacak.

Timin kurulma karârı insanların Bitcoin'e olan bakış açısını piyasadaki olumlu hareketlenmeden de anlaşılabileceği üzere olumlu yönde değiştirmeye başlıyor.

Bitcoin mevcut olarak 54,000$ bantlarında işlem görüyor.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 08.10.2021 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24