Tansiyon tırmanıyor… Lübnan’dan İsrail’e roket atıldı.

Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da son dönemde yaşanan gerilim, bölgede tansiyonun yükselmesine yol açtı. İsrail ordusu, Lübnan'dan atılan rokete yanıt olarak Lübnan'daki bazı hedefleri vurdu.

25 Nisan 2022 Pazartesi 09:34
651 Okunma
Tansiyon tırmanıyor… Lübnan’dan İsrail’e roket atıldı.

İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzeyine bir roket atıldığını duyurdu. Roketin boş bir alana düşmesinin ardından İsrail ordusu, birliklerinin Lübnan’daki bazı hedefleri vurduğunu duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Ran Koçav, nadiren yaşanan gerilime dair “Bunun Ramazan ayı olmasıyla ve Mescid-i Aksa'daki olaylarla ilişkili olduğunu düşünüyoruz” dedi. Bölgedeki BM Barış Gücü taraflara sükunet çağrısı yaptı.

İsrail ve Hizbullah arasında 2006'da yaşanan savaştan bu yana Lübnan-İsrail sınırı büyük oranda sakinliğini koruyor. İsrail, geçen hafta da Gazze'den atılan roketlere yanıt olarak Hamas'a ait bazı askeri hedefleri vurmuştu.

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24