Putin Nükleer Silah Kullanabilir...

Rusya’nın eski dışişleri bakanından Putin’in nükleer silah kullanımı ile ilgili açıklama; Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken sık sık gündeme gelen "Rusya nükleer silah kullanacak" iddiasıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama Rusya'nın eski dışişleri bakanlarından Andrei Kozyrev'den geldi.

20 Nisan 2022 Çarşamba 10:20
795 Okunma
Putin Nükleer Silah Kullanabilir...

Fox News Digital isimli ABD merkezli medya kuruluşuna konuşan Kozyrev, Rusya’nın nükleer silah kullanabileceği senaryo ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Boris Yeltsin döneminde ülkenin dış politikasını yöneten Kozyrev, ABD medyasına konuşarak, Rusya Devlet Başkanı Putin’in nükleer silah kullanma olasılıklarını değerlendirdi.

Putin nükleer silah kullanır mı? | NTV

Kozyrev, “Putin sadece dışarıdan bir tehdit olduğunu hissederse nükleer silah tetiğini çeker. Nükleer silah kullanılabilir fakat bu çok ama çok belirgin durumlarda olur. Eğer Rusya ya da yakın olduğu ülkelerden biri gerçekten tehdit altındaysa ve ülkenin var oluşu tehdit altındaysa, örneğin NATO askerleri Moskova’ya girerse nükleer silah kullanılabilir” dedi.

Yaklaşık 2 aydır devam eden savaşta Putin’in nükleer silah kullanmayacağını da dile getiren Kozyrev, “Şu anki şartlar göz önünde bulundurulsa Rusya’nın varoluşuna karşı bir tehdit yok” dedi.

Sözcü

Son Güncelleme: 20.04.2022 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24