Apple, Nike ve Ford Rusya'daki satışlarını durdurduğu açıkladı

Rusya'nın Donbass operasyonunun 7. gününe ABD Başkanı Biden'ın ilk 'Birliğin Durumu' konuşması ve hava sahasını Rus uçaklarına kapattıklarını duyurmasıyla girildi. Exxonmobil gibi dünyaca ünlü firmalar Rusya ile bağlantılarını kesmeyi sürdürüyor. Rusya'nın en büyük bankası Sberbank da Avrupa pazarından ayrıldı.

02 Mart 2022 Çarşamba 09:34
756 Okunma
Apple, Nike ve Ford Rusya'daki satışlarını durdurduğu açıkladı

Donbass operasyonunda yedinci güne girildi. Rusya'ya peş peşe yaptırım kararları gelmeye devam ediyor.

Diğer yandan, Rus ekonomisi ve medyasıyla başlayan ve bireyleri de cezalandıran yasaklara dönüşen yaptırımlar sürüyor. Apple, Nike ve Ford Rusya'daki satışlarını durdurduğu açıkladı. Aynı zamanda Rusya dışında RT ve Sputnik uygulamalarına App Store'dan artık erişilemiyor. Warner Bros, Disney ve Sony, filmlerinin gösterimini durdurdu. Münih Filarmoni Orkestrası'nın birinci şefi Gergiev görevden alındı. Rusya Google ve Meta'ya da tepki gösterdi. Adidas, Rusya Futbol Federasyonu ile işbirliğini askıya aldı.

Kriz büyüyor: Apple ve Google'dan Rusya'ya yasak! - ShiftDelete.Net

Son olarak ABD Başkanı Joe Biden, hava sahalarını Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladı. Biden, ABD birliklerin 'Rus güçleriyle çatışmaya girmeyeceğini' yineledi.

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin ikinci görüşmeyi bugün gerçekleştirmeleri bekleniyor.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 02.03.2022 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24