Artistanbul Feshane’de, “Bir Farkındalık, Bir Hayat Kurtarır!” temasıyla düzenlenen sempozyumun moderatörlüğünü Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Haldun Güner yaptı.

A S O S2141

SEMPOZYUMA KONUSUNDA UZMAN İSİMLER KATILDI

Sempozyuma konuşmacı olarak Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Petek Balkanlı, Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Teoman Yanmaz, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Evrim Metvalfe, Psiko-Onkoloji Uzmanı Elif Özlük ve Sosyal Hizmet Uzmanı Aynur Yurtsever katıldı.

A S O S2034

TEDAVİ, TANI VE KORUNMA YÖNTEMLERİ KONUŞULDU

Sempozyumda; serviksteki hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıyla oluşan, yavaş ilerleyen ve erken evrede belirti vermeyebilen, özellikle kadınlarda her iki dakikada bir kadının ölümüne neden olan serviks (rahim ağzı kanseri) ile ilgili temel nedenler, tarama, tanı, tanım, görülme sıklığı, koruma, tedavi yöntemleri, tedavide yeni perspektifler, rahim ağzı kanseri radyoterapisinde çığır açan teknolojiler, tedavi seçenekleri, tedavi seçimini etkileyen faktörler, tedavi planlama süreci, hastanın tedaviye yanıtı ile tedavi sonuçları gibi konularda dinleyiciye detaylı bilgiler aktarıldı.

A S O S2047