" NE KADAR ERKEN O KADAR İYİ" - Ebru Doğdu Röportajı

Anne Çocuk Dergisi'nin Şubat - Mart sayısında yer alan Ebru Doğdu Röportajı sizlerle...

01 Nisan 2020 Çarşamba 12:35
1859 Okunma
" NE KADAR ERKEN O KADAR İYİ" - Ebru Doğdu Röportajı

20 Yıldır yabancı dil eğitim sektöründe İngilizce Öğretmenliği ve Eğitim Danışmanlığı yapan ve şu anda da mesleğine Londra'da kurdugu United Foreign Education Consultancy şirketi ile devam eden Ebru Dogdu ile Londra'da bir söyleşi yaptık.

Ebru Hanım bize öncelikle kendi eğitiminizden ve özellikle minikler ile yaptıgınız çalışmalardan bahseder misiniz?

Orta Okul ve Lise yıllarımı yurt dısında okudum ve bu tabii kendi deneyimlerimden yola çıkarak danışmanlığımı daha da güçlendirdi. Üniversite; Türkiye 9 Eylül Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı ardından Formasyon eğitimi ve Yüksek Lisans'imi da Istanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde tamamladım. Şu anda Londra'da yaşıyorum ve yurtdışında okumak isteyen her yaş grubuna danışmanlık yapıyorum. Bu yıl ilk kez yaş grubunu 5'e düşürerek minikler ile de çalışmaya başladım ve Anneleri ya da Babaları ile aile programları olusturdum. Çünkü gerçekten lisan eğitimine ne kadar erken başlarsanız ileri de o kadar rahat edileceğine inanan eğitmenlerdenim.

Dogru mu anlıyorum 5 yaşındaki bir çocuk bile gelip sizin aracılığınız ile İngiltere'de hem de Annesi yada Babası ile eğitim görebilecek?

Evet dogru anladınız. 5-15 yaş arası çocuklar harika sınıflarda ders alırken, Anne Babalar ise birkaç dakika yürüme mesafesinde olan binada onlar da ders alabiliyorlar. Gelmişken her gün gezmeyi tercih etmeyen veliler bu programı cok begenıyor cunku onlarında İngilizceleri gelişmiş oluyor boylece. Üstelik gezilere de cocukları ıle beraber gidiyorlar ve çok eğlenceli oluyor. Anne Baba ders almak zorunda değiller ama tercih ediyorlar.

Harika peki nerede kalıyorlar?

Konaklama konusunda alternatiflerimiz var. Birinci seçenek; anlaşmalı oldugumuz ailelerin yanında konaklayabilirsiniz. Alternatif olarak daha bağımsız bir konaklama isterseniz otel ve daire seçeneğimiz bulunmaktadır. Londra'da yaşayan bir danışman olarak en büyük farkım budur. Danışanlarım gelmeden önce kalacakları yerleri ben ziyaret eder her şeyleri ile bizzat ben ilgilenirim bu da tabii ailelerin son derece verimli ve konforlu bir eğitim süreci geçirmelerini saglar.

Bu program özellikle çok küçük yaşlarda çocuklarını yurt dışına gönderme konusunda tedirgin olan ailelerin tüm endişesini ortadan kaldırıyor. Lisan eğitimi en erken ne zaman başlamalı?

Ben her zaman "ne kadar erken o kadar iyi" derim. Anne ve Baba'ların çocuklarından erken yaşta ayrılma endişelerini yüzde yüz bir empati ile anlayabiliyorum, maalesef çoğunluk bu yüzden yurtdışı programını 15-16 yaşlarına kadar erteliyor, bu yaşlar da çok geç demiyorum, ama ne kadar erken çocuk yeni bir lisana maruz kalırsa o kadar iyi bir aksan, o kadar iyi bir tonlama ve hatta hız kazanır. Bu yüzden bu Aile programlarını çok beğeniyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum. Düşünsenize çocuğunuzu 5 yaşında tatil yapar gibi yurtdışına eğitime götürmeye başlıyorsunuz ve siz de eğitim alıyorsunuz.

Sizinle tanışmak isteyen Ailelerin ne yapması gerekiyor? Bire bir hizmet verdiğinizden ve bu konudaki hassasiyetinizi bildiğimden soruyorum.

Sanırım yüksek lisansımın Psikoloji olmasından kaynaklı ben öncelikli olarak insan ilişkilerine çok önem verdim. Benim için öğrencilerimin ya da velilerimin psikolojik olarak rahat ve mutlu olmalarını her zaman önceliğim olarak belirledim. Bu özel bir süreç, size emanet edilen en nihayetinde bir "evlat" dolayısıyla Aile ile tanışmak ve etkin iletişim içerisinde olmak çok önemlidir. Benim hem Londra'da hem de İstanbul'da ofisim oldugundan çok sık İstanbul'a geliyorum. Geliş tarihlerim Asistanım Dilek Büyükdede tarafından velilere ya da öğrencilere bildiriliyor ve randevu oluşturuluyor. Ya da sizler Dilek hanımı arayıp bir sonraki geliş tarihimi öğrenebiliyorsunuz. Mesela Mart ayında 3 hafta İstanbul ofisimde olacağım çünkü hem fuarlarım hem de görüşmelerim olacak. Dilek hanım iletişim numarası: 0534 020 74 64. Fuar tarihlerimiz: 19 Mart-Saat 13.00-19.00 İstanbul Anadolu- Otel Wyndham Grand Kalamış

21-22 Mart Saat 12.00-18.00 Istanbul Avrupa Istanbul Kongre Merkezi- Harbiye

IEFT Yurtdışında Eğitim Fuarı Türkiye'nin en büyük fuarıdır gelmenizde büyük fayda vardır. Ya da ofisimde sizi ağırlamaktan mutluluk duyarım.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Son olarak yurt dışında eğitim ile ilgili söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Doğru bir eğitim danışmanı ile kendinize ya da çocuğunuza en uygun programları secebilirsiniz. Özellikle Danışmanınız kendisi de eğitimci ve benim gibi Londra'da yaşıyor ve size birinci elden bilgiler ulaştırıyorsa hiç düşünmeyin gidin derim:) Çocuklarınız için de her zaman yineleyeceğim "ne kadar erken o kadar iyi".

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 01.04.2020 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24