Kutlamalar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına yapılan saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başladı.
Programda Eyüpsultan Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Zeki Gülter ve Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Serdar Örs'de yer aldı.
Protokol
Günün anlam ve önemine uygun olarak öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletileri, müzik performansları ve sahne gösterileri büyük beğeni topladı.
Öğrencilerin sergilediği performanslar izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Coşku dolu kutlamalar, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Eyüpsultan’da birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı bu özel günde, gençlerin enerjisi ve sanatsal yetenekleri izleyenlere umut verdi.