Girişimci Nurullah Yaşar ile Söyleşimiz...

Genç girişimcilere de örnek olacak olan Nurullah Bey bize yaptığı işi ve hikayesini paylaştı.

16 Ekim 2023 Pazartesi 15:33
16681 Okunma
Girişimci Nurullah Yaşar ile Söyleşimiz...

1) Nurullah Bey merhaba, bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Merhaba 01.05.1997 tarihinde Manisa/Turgutlu da doğdum ilkokul ve liseyi Turgutlu’da tamamladım. Çocukluğum yaklaşık 7 yaşımdan beri babamın yanında çevre il ve ilçelerde kurulan çeşitli semt pazarlarında patates ve soğan satarak geçti diyebilirim, bir nevi ticaretin içerisine doğmuştum ailemin çok istemiş olmasına rağmen ticarete olan sevgim yüzünden üniversiteye gitmemeyi tercih ettim askerlik çağıma gelene kadar babam ile birlikte Pazar tezgahlarımızda çalıştım. Askerli görevimi yerine getirdikten sonra ise yaşar gıdanın temellerini attım.

2) ‘’Yaşar Gıda Ltd Şti‘’ kuruluş öyküsü nedir?

Yaşar gıda kuruluş olarak çok yeni gibi görüle bilir fakat yaklaşık 10 yıllık uğraş ve emeğin sonucunda ortaya çıkmıştır. Biraz önce de bahsettiğim gibi 7 yaşımdan bu zamana geçen süre içinde işimi çok seviyor olmamdan dolayı işimi nasıl bir adım daha ileriye götürebilirim diye düşünüyordum sürekli daha sonra piyasadaki ihtiyaçları göz önünde bulundurarak patateslerin kabuğunun soyularak istenilen dilimleme şekli ile dilimlenerek tüketiciye sunabileceğim fikrine vardım. Lakin bu çok kolay olmadı ilk önce bu fikri babam ile paylaştım ancak hiçbir şekilde bilgisi olmadığından dolayı yorumsuz kaldı bende kafama bu işi koymuş olmamdan dolayı bu işin önünün açık olduğuna inanmıştım maddi ve manevi anlamda kimseden destek de bulamadığım için tek başıma evimizin altında bulunan depoda son derece amatör bir şekilde deneme yanılma yöntemleri ile ar-ge çalışmaları yürüttüm patateslerin hazırlandıktan sonra kullanım ömrünü uzatmak kararmasını önlemek şekline çalışmalar yaptım ve bu çalışmalar sonucun da istediğim kriterde üretim yapabilmenin formülünü buldum. Fakat seri üretime geçebilmek için kullanmam gereken gerekli makine ve ekipmana sahip değildim ve gerekli maddi gücüm de yoktu çevremdeki birçok insan da bu işin olmayacağını düşündüğü gerekli desteği sağlamadı. Bu yüzden çok isteyerek aldığım arabamı satmak zorunda kaldım oradan gelecek olan para ile de yaşar gıdayı kurdum.2022 yılında kurulmuş olup patates üretimini hijyenik sağlıklı ve modern tesislerinde sürdüren yaşar gıda tüketicilere kaliteyi uygun fiyata sunmayı ilke edinmiştir soyulmuş ve dilimlenmiş patatesler üreten yaşar gıda patates ihtiyacı olan restoran yemekhane fast food ve süper marketler gibi firmalara ürün sağlamaktadır patateslerimiz Ödemiş, Afyon, Sivas, Niğde, Nevşehir, Adana, İnegöl’den yani direk tarladan tedarik edilerek tüketicilere tazeliğini kaybetmeden soyularak ve istenilen kesim biçimine göre sunulmaktadır el değmeden soyulup kesilen patateslerin katkısız olarak koruna bilmesi için vakumlama yöntemi ile paket haline getirilerek müşterilere sunulur müşterimizin talep ve beklentilerini karşılamak ve en yüksek kalite standartına ulaşmak için çalışır yaşar gıda sektördeki konumunu koruyarak müşterilerine kaliteyi en uygun fiyatlar ile sunmayı amaç edinmiştir.

3) Yeni dönemde farklı projeleriniz olacak mı?

Patatesleri filelenmiş şekilde 1er ve 2 şer kilo şeklinde paketleyip başta zincir marketler olmak üzere market ve manavlarda satışa sunmak istiyorum ve bunun yanı sıra dondurulmuş patates imalatına başlamak istiyoruz

4) Ürünü tercih edenlerin geri dönüşleri nasıl?

Ürünlerimizi el değmeden makinelerde soyulup ve dilimlenip yıkanıp ambalajlanıp catreing firmaları, otellere ve cafe restorantlara tedariğini sağlamaktayız. Müşterilerimiz zaman kaybı ve fire kaybı olmadan hangi şekilde ve miktarda isterlerse son derece taze temiz bir şekilde firmalarına ulaştırmaktayız ve son derece memnuniyetlerini dile getirmekteler. Firmamızın sahip olduğu ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİMİ VE ISO 22000:2018 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ sertifikalarına sahip olduğumuzda dolayı bu güvenilirlik ve memnuniyet katlanarak artıyor.

5)Yenilenen gıda sektörü ve farklı Pazar arayışları içerisinde şuan Türkiye’ de mevcut durumu özetler misiniz?
Türkiye de ve dünyada geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi dolayısıyla birçok sektör derinden etkilenmiştir bu süreçten gıda sektörü de fazlasıyla etkilenmiştir. Bu süreçten sonra son dönemlerde yaşanan ham maddede ki fiyat artışlarının dengesizliğinden dolayı fiyatlar yeri geldiğinde 2/3 günde bir değişkenlik göstere bilmekte bu da doğrudan tüketiciyi etkilemektedir.

6)Sizde genç bir girişimcisiniz, gençlere tavsiyeleriniz veya önerileriniz var mı?

Genç girişimcilere ve girişimci adaylarına hayal kurmaları risk almaları ve hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri tavsiyesinde bulunuyorum girişimcilik gözlerinde büyüterek değil icraata dökerek ve kaybedebilecekleri kadar risk almalarını tavsiye ediyorum. Kimseyi dinlemeden ve güzel ar-ge çalışmaları yaparak hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiyesinde bulunuyorum ve benim ailem hiç bir şekilde bu işi yapmamı istemedi ama ben hedeflerimin peşinden koşmayı tercih ederek onları hiçbir zaman duymadım ve bugünlere geldim.

7) Son olarak patates ülkemizde çok sevilen bir yiyecektir, sizde çok lezzetli bir ürün yaptınız size nasıl ulaşabilirler ve sipariş verebilirler?

Günümüzde en çok popüler olan instagram uygulamasından nuriyasar45 ismi ile ulaşabilirler.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.